TRECUT ȘI PREZENT – Oră deschisă de istorie băimăreană la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”

0
124

TRECUT ȘI PREZENT  Ieri, 20 februarie, Secția pentru copii a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” a primit vizita elevilor din clasa a VII-a B de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” (dir. Mihai Boloș), însoțiți de profesoara de istorie Natalia Dancu, pentru a desfășura o oră deschisă legată de istoria orașului Baia Mare.

Această activitate educațională face parte din programul propus elevilor clasei a VII-a B, care studiază în cadrul unui curs opțional numit ”Baia Mare – trecut și prezent”, istoria Băii Mari. Temele abordate în cadrul cursului sunt legate de istoria veche a orașului, evoluția acestuia în perioada evului mediu, istoria obiectivelor arhitecturale, personalități băimărene.

Citește și UN SUCCES – Județul Maramureş ”a răsunat” la Târgul de Turism al României

Un capitol apreciat în mod special de către elevi este cel legat de Școala Băimăreană de Pictură. Pentru încurajarea ideii de istorie orală, elevii au fost provocați să aducă relatări ale părinților și bunicilor lor, cu privire la istoria recentă a orașului.

Expoziția de carte pregătită pentru această activitate în Sala de lectură a Secției pentru copii, a reunit cărți de la Serviciul Bibliografic, Colecții speciale, Secția împrumut carte pentru adulți și Secția pentru copii.

Sursă foto: Facebook

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.