TRANSPORT PENTRU ELEVII DE ETNIE ROMĂ – Întâlnire de lucru la Instituția Prefectului Județul Maramureș

0
249

TRANSPORT PENTRU ELEVII DE ETNIE ROMĂ  Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş a convocat o  întâlnire de lucru în vederea soluţionării problemei legată de transportul elevilor romi care frecventează cursurile Colegiului “Tehnic Transilvania” Baia Mare şi efectuează zilnic naveta pe ruta Finteuşu Mic – Baia Mare.

Întâlnirea a avut loc în data de 3 mai 2017, ora 12, la Școala Gimnazială din Finteuşu Mic. La întâlnire a participat  subprefectul judeţului, Gavriş Ardelean, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Cristina Moldovan,  reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Maramureş, Colegiului Tehnic „Transilvania” Baia Mare, Primăriei Comunei Satulung, directorul unității școlare din Finteuşu Mic, părinţi şi elevii care sunt înscrişi la Colegiul Tehnic „Transilvania” Baia Mare.

Obiectivul întâlnirii a fost acela de a soluţiona problema legată de lipsa transportului unui număr de 20 de elevi romi care sunt în clasa a XI-a la Colegiului “Tehnic Transilvania” Baia Mare. Din cauza lipsei transportului, elevii nu au frecventat şcoala timp de o lună, aceştia aflându-se în situaţia de abandon şcolar.
Subprefectul judeţului, Gavriș Ardelean, a purtat discuţii cu primarul localităţii Satulung, Mureşan Bujorel Vasile, în vederea alocării sumei de 4.000 Ron, care ar acoperi cheltuielile de transport până la sfârşitul anului şcolar 2016-2017. Valoarea abonamentului lunar pe ruta Finteuşu Mic – Baia Mare este în cuantum de 160 Ron, iar valoarea decontată conform OUG 29/2013 este 88 Ron.
Timp de două luni, elevii de etnie romă din Finteuşu Mic s-au aflat în imposibilitatea de a efectua naveta (nu au beneficiat de transport), iar o parte dintre aceştia au abandonat cursurile şcolare.

Este foarte important să găsim soluţii pentru rezolvarea transportului, având în vedere faptul că aceşti elevi au reuşit să ajungă în clasa a XI-a”, a afirmat subprefectul Gavriș Ardelean.

În cadrul întâlnirii, primarul localităţii Satulung, Mureşan Bujorel Vasile, a precizat ca o să aloce această sumă timp de două luni. Cei 20 de elevi romi din Finteuşu Mic vor beneficia de transport începând cu data de 8 mai 2017, acesta fiind asigurat de un transportator local.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.