AcasăNews AlertTRAGIC - Fostul mare fotbalist Lucian Bălan s-a sinucis. Reacții ale foștilor...

TRAGIC – Fostul mare fotbalist Lucian Bălan s-a sinucis. Reacții ale foștilor colegi de la Steaua (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fost fotbalist la mai multe echipe, printre care Minerul Cavnic, FC Baia Mare și Steaua București (cu care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986), Lucian Bălan a avut o viață agitată.

Ultimii ani nu au fost cei mai buni din viața lui. A divorțat, s-a mutat o vreme în Sighetu Marmației, iar anul acesta, pe 2 octombrie, i-a murit mama, fapt care l-a zdruncinat foarte tare. Lucică (cum îl alintau prietenii), are la activ o tentativă de sinucidere în urmă cu cinci ani. Cea din această seară a fost ultima încercare, din păcate reușită.

Medicul de la Serviciul de Ambulanță Maramureș care a ajuns la fața locului a confirmat decesul celui care a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști care au evoluat în Maramureș. Tragedia s-a produs în jurul orei 18.15, cauza fiind intoxicație voluntară cu medicamente. Polițiștii au găsit în garsoniera în care locuia singur, pe strada Cuza Vodă, un bilet de adio. Anchetatorii sunt încă la fața locului.

Lucian Bălan avea 56 de ani și în urmă cu câteva luni a reușit să treacă cu bine peste un atac vascular cerebral, fiind tratat la o clinică din Capitală. De data asta n-a mai putut interveni nimeni ca să-l salveze, Lucică aflându-se singur cu gândurile și necazurile sale între patru pereți reci de beton, dintr-o garsonieră de la periferia orașului.

Dumnezeu să-l ierte și să-l aibă în grija Lui.

Reacții ale foștilor săi colegi de echipă de la Steaua

„Eu vorbeam de doua-trei ori pe saptamana cu el. Nu avea o situatie materiala buna. Avea si o depresie din cauza ca mama sa a murit de curand. Tinea foarte mult la maica-sa. Era foarte suparat ca el nu primeste acea renta viagera.

Noi nu am avut ce bani sa strangem. Ienei mi-a spus ca ii pare rau ca nu ne-a facut renta viagera la momentul acela. Lucian Balan se plangea mereu si le spunea unora ca vrea sa se sinucida. Barbulescu m-a sunat odata si mi-a spus ca Balan vrea sa se arunce de pe nu stiu ce pod. Am incercat sa-l incurajez, sa vorbesc cu el…”, a declarat Bumbescu la Dolce Sport.

„Nici eu nu am renta viagera, dar nici nu am nevoie. S-a creat imaginea ca fotbalistii castiga bani multi si ca au o viata frumoasa. Dar asta nu inseamna ca statul roman sa nu-i sustina pe fostii sportivi. La Steaua eram ca o familie, eram foarte buni prieteni. Era un tip foarte simpatic, vesel. Dar probabil ca in timp s-au adunat multe probleme si n-a mai putut rezista”, a declarat Marius Lăcătuș.

„Nu cred ca din motive financiare s-a sinucis. Mai degraba marginalizarea sa, o neintelegere a situatiei lui. Probabil a avut si o cadere psihica. Era un prieten bun. Pe 7 mai ne-am intalnit la munte, cu acea festivitate, si nu mi s-a parut ca e rau. Dar am inteles ca i-a murit mama de curand”, a spus Mihai Majearu.

Redam mai jos comunicatul emis de FC Steaua Bucuresti dupa sinuciderea lui Lucian Bălan

„Fotbal Club Steaua Bucuresti isi exprima durerea la auzul vestii ca legendarul Lucian Balan a parasit aceasta lume la varsta de 56 de ani.  Fostul castigator al Cupei Campionilor Europeni si Super Cupei Europei cu Steaua a decis sa-si puna capat zilelor la aproximativ o luna dupa ce-si pierduse mama. Clubul nostru ii ureaza celui care ne-a parasit pentru totdeauna sa inscrie cat mai multe goluri in meciurile pe care le va disputa in ceruri alaturi de alte legende ale Stelei care ne-au parasit de-a lungul anilor! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Lucian Balan a fost un mijlocas nascut pe 25 iunie 1959, la Bucuresti, care a devenit celebru in fotbalul romanesc in anii ’80, cand a castigat, alaturi de Steaua, Cupa Campionilor Europeni si Super Cupa Europei.

A facut junioratul la Autobuzul Bucuresti si Minerul Cavnic, debutand, in fotbalul mare, insa, la FCM Baia Mare, pentru care a jucat timp de sapte sezoane. A ajuns in Ghencea in 1985 si a jucat pentru Steaua pana in 1989, perioada in care si-a castigat locul de legenda a clubului, cucerind, pe langa cele doua trofee europene, 4 titluri de campion al Romaniei si 3 Cupe ale Romaniei.

In 1989, dupa ce a disputat finala Cupei Campionilor cu AC Milan, pierduta de Steaua cu 4-0, s-a transferat in Belgia, la Klub Beerschot Antwerpen, de unde a ajuns la Real Murcia, din Spania. In 1990 a revenit la Steaua, de unde s-a retras la sfarsitul sezonului 1990-1991.

Desi a fost castigator al celui mai ravnit trofeu din fotbalul european, a evoluat o singura data pentru echipa nationala a Romaniei.

In 2010, pentru o scurta perioada de timp, a ocupat functia de antrenor in cadrul Centrului de Copii si Juniori al Stelei. A fost numit maestru international al sportului si a primit decoratia Meritul Sportiv – clasa I”

VEZI AICI CE A SCRIS ÎN BILETUL DE ADIO.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA