Traficantii de minori „saltati” ieri de mascati au fost arestati preventiv. Risca 12 ani de puscarie

0
116

Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 430 din data de 16.05.2014, pronunţată în dosarul nr. 2838/100/2014 al Tribunalului Maramureş s-a dispus, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, de la 16.05.2014 până la 14.06.2014 a inculpaţilor Lăcătuș Gheorghe senior, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în Baia Mare, Lăcătuș Ana Piroska, în vârstă de 35 de ani, domiciliată în Baia Mare şi Lăcătuș Gheorghe junior, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în localitatea Ulmeni, toţi cu antecedente penale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Pentru a dispune arestarea preventivă  a inculpaţilor, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceştia, începând cu luna mai 2012, au recrutat, transportat, adăpostit şi primit trei tinere minore, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, în scopul exploatării lor sexuale, prin obligarea la practicarea prostituţiei, prin constrângere fizică şi ameninţare, respectiv inducere în eroare şi abuz de autoritate, profitând de imposibilitatea victimelor de a se apăra, din cauza stării de vădită vulnerabilitate datorată vârstei fragede şi dependenţei emoţionale faţă de inculpaţi.

Împotriva hotărârii Tribunalului Maramureş, inculpaţii au depus contestaţie la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Cluj.

Infracţiunea de trafic de minori se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

CITESTE AICI STIREA PUBLICATA IERI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.