TRAFIC DE INFLUENŢĂ – Fostă grefieră din Bistriţa, în arest la domiciliu pentru că a cerut bani şi mâncare ca să scape doi criminali de pedeapsă

0
210

TRAFIC DE INFLUENŢĂ. Fosta grefieră de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud acuzată că a pretins şi primit 100.000 de lei şi produse alimentare de la o rudă a doi inculpaţi trimişi în judecată pentru omor şi reţinută de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă a fost plasată în arest la domiciliu, scrie România TV.

TRAFIC DE INFLUENŢĂ. Femeia lăsase să se înţeleagă că ar avea influenţă asupra magistraţilor care judecau cauza, în vederea emiterii unei soluţii favorabile.

Instanţa a respins propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj de arestare preventivă a Veronicăi Feher, fost grefier la Tribunalul Bistrişa-Năsăud, luând decizia plasării acesteia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, începând din 24 februarie, de la expirarea reţinerii, şi până la data de 25 martie inclusiv.

Potrivit deciziei magistraţilor, pe durata măsurii preventive, femeia poate părăsi imobilul pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 23 februarie 2017, a inculpatei Veronica Feher, fost grefier la Tribunalul Bistriţa Năsăud, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii au probe că ”în perioada august 2016 – 14 februarie 2017 inculpata Feher Veronica a pretins şi ulterior a primit suma de 100.000 lei şi produse alimentare, de la o persoană – rudă a doi inculpaţi trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată în comunicatul DNA.

Anchetatorii susţin că inculpata ”i-a creat persoanei respective impresia” că ar avea influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud care judecau cauza ”în vederea emiterii unei soluţii favorabile faţă de cei doi inculpaţi”.

„În cursul anului 2016, inculpata Feher Veronica, procedând în aceeaşi manieră, a pretins şi primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.

De data aceasta, inculpata a creat impresia că ar avea influenţă asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistriţa, în vederea emiterii unei soluţii favorabile faţă de una dintre părţi”, se mai arăta în comunicatul DNA.

sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.