PEDEAPSĂ CAPITALĂ – Toți bărbații dintr-o localitate din Iran au fost executați

0
476

Autoritățile iraniene au executat  toți bărbații dintr-o localitate, vicepreședintele iranian susținând că astfel de acțiuni sunt necesare pentru a preveni răspândirea infracționalității.

 

Toţi bărbaţii dintr-o localitate au fost executați pentru trafic de droguri, a anunţat vicepreşedintele iranian pentru femei şi familie, Shahindokht Molaverdi.

Asemenea acţiuni sunt necesare pentru a preveni răspândirea infracţionalităţii, a precizat doamna Shahindokht Molaverdi. „Avem în Sistan şi Baluchistan un sat unde au fost toţi bărbaţii executaţi. Copiii lor au deja potenţialul unor viitori traficanţi de droguri, mai ales că unii poate vor dori răzbunare pentru părinţii lor şi vor să adune bani pentru familie”, a declarat oficialul iranian într-un interviu citat de „The Guardian”.

Iranul este al doilea mare utilizator al pedepsei capitale din lume, după China, potrivit cifrelor agenţiei Amnesty International. Cele mai multe execuţii în Iran au fost dispuse în cazul traficanţilor de droguri, mai ales că prin Iran trece ruta majoră pe care se transportă opiumul din Afganistan către Europa. Provincia Sistan şi Baluchistan se află la graniţa cu Afganistan şi Pakistan, informează „Times of Israel”.

dcnews.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.