TOPUL SIGURANȚEI – Maramureșul, pe ultimul loc. Cel mai nesigur cartier din Baia Mare: Hatvan

2
4299

Oradea a fost desemnat cel mai sigur oraş din România, locurile următoare fiind ocupate de Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara. Maramureșul se află pe ultimul loc în clasament, iar municipiul Baia Mare apare pe lista celor mai nesigure cartiere cu Hatvan (cartierul Vasile Alecsandri).

Sondajul a fost realizat de Storia, site-ul de imobiliare lansat de OLX, fiind derulat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017. Conform datelor, Bucureşti se clasează abia pe poziția a noua, iar judeţul Ilfov pe a zecea, arată ZF. La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

Studiul privind siguranța vieţii se bazează pe evaluările acordate de peste 92.000 de români orașelor și cartierelor în care locuiesc şi a fost realizat în colaborare cu agenția D&D Research. Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurator, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana, București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară.

Articolul integral, AICI. 

TOPUL SIGURANȚEI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Pai in lipsa locurilor de munca,respectiv a parcurilor industriale,toata lumea pleaca la munca in strainatate si mai raman in oras doar rromi sub administratia Rob-Niculescu.

  2. de ce nu se scrie si acest aspect. ca aceste strazi sau cartiere devin conflictuale si periculoase din cauza celor de etnie roma de ce ii ascundeti de cine pe tigani . toti romanii stiu asta…….va e frica sa spuneti adevarulliviu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.