TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE, VIZATE – Sindicaliștii români au declanșat procedura pentru începerea grevei generale

2
163

TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE, VIZATE  Sindicaliștii au declanșat procedura pentru începerea grevei generale. Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția (C.N.S.L.R. – Frăția) a informat Guvernul că a început procedurile pentru declanșarea grevei naționale.

Loading...

Care sunt nemulțumirile sindicaliștilor:

  • Scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, și pierderea de locuri de muncă generate de modificările codului fiscal prin care se transferă plata contribuțiilor sociale de la angajator la angajat;
  • Imposibilitatea negocierilor sectoriale și intersectoriale ce generează lipsa unei protecții reale a angajaților, în forma actuală a Legii 62/2011
  • Întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajații unor unități publice de asistență socială și medico-socială de peste 4 luni.

C.N.S.L.R. – Frăția reprezintă un număr de 500.000 de salariați din domeniile: energie, petrol, gaze; chimie, petrochimie; comunicații; transporturi; lemn și mobilă; textile și pielărie; agricultură; sănătate; învățământ; administrație public; asistență generală.

Greva generală a sindicaliștilor vizează toate sectoarele de activitate, iar după strângerea tuturor semnăturilor, se va decide data declanșării grevei generale, transmite C.N.S.L.R. – Frăția. Altfel, Bogdan Hossu, liderul Confederaţiei Cartel Alfa a anunțat după discuțiile cu reprezentanții Guvernului că, prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, salariile nete ale angajaților din privat riscă să scadă cu peste 16%.

Angajatorii nu şi-au luat angajamentul ferm că vor creşte, iar Guvernul se bazează pe promisiunea şi bunele lor intenţii”, a spus sindicalistul, atrăg7nd atenția că Executivul nu mai vrea sa dea actul normativ care să-i oblige pe angajatori sa crească salariile dupa transferul contribuțiilor CAS și CASS la angajat. Premierul dă, însă, asigurări, că salariile vor crește. (Citește și: ”Ce se dă cu stânga, se ia cu dreapta”. Mărirea salariului minim brut la 1.900 de lei are ca scop acoperirea proiectului ”CAS la angajat”).

Sursă info și foto.

2 COMENTARII

  1. Totala ipocrizie intr-o economie de piata,mai ales cand patronii din privat ameninta cu concedierile.Economic e foarte simplu,daca nu-ti permiti sa ti pasul cu niste cresteri salariale de bun simt ( iar un salariu de 1250 lei net,hai sa fim seriosi,e o mizerie,iar faptul ca ambasadorul american e impotriva si a unei astfel de mariri,ne spune ce tara de gunoi suntem pentru ei ),e chiar bine o sa concediezi si acest lucru o sa fie chiar sanatos din toate punctele de vedere.Cel care va ramane va avea mai mult de lucru,isi va creste productivitatea ceea ce inseamna un salariu mai mare iar cel trimis pe somaj va fi forta de munca disponibila,ca tot ne plangem ca nu mai este forta de munca.Deci sa ne mai lase sindicatele cu povesti lor,mai ales ca majoritatea liderilor sunt implicati in afacerea bonurilor de masa,care neimpozitate aveau un rost pentru angajat dar acum reprezinta doar un mijloc de evaziune pentru comercianti ( e destul sa stai intr-un market en detailist si sa vezi cum bonurile clientilor sunt folosite de patronii de magazine ca sa cumpere marfa nefiscalizata pentru magazinele lor).Cred ca asta ii doare cel mai mult pe sefii din sindicate,ca doar nu o sa-i doara marirea salariului minim cu 100 de euro? Nu?

  2. Pai doctorii de familie functioneaza pe firmele lor,un fel de patroni,ce le mai trebuie greva?Oricum trec de 2000 de euro/luna,asta in timp ce populimea e platita de 10 ori mai putin,in putinele locuri de munca disponibile.Capitalismul din tara asta e cu susul in jos,cum sa fi patron si sa faci greva?Poate se hotarasc sa intre in greva si cei de la Romatsa cu 5000 de euro/luna si 300 000 de euro,compensatie la pensionare.Sau chiar unii dintre pensionarii cu 40 000 de lei/luna (9 000 de euro ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.