TIMP DE O LUNĂ – Toți tinerii care împlinesc 18 ani vor călători gratuit cu trenul în UE

0
279
foto opiniatimisoarei.ro

TIMP DE O LUNĂ Toți tinerii din cadrul Uniunii Europene care împlinesc 18 ani vor putea călători gratuit cu trenul, timp de o lună, în tot spațiul comunitar.

TIMP DE O LUNĂ Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a venit cu ideea ca Uniunea Europeană să dea câte un bilet de tren gratuit valabil 30 de zile în toată Europa fiecărui tânăr european care împlinește 18 ani, iar astăzi a fost aprobat cu majoritate de voturi, scrie Libertatea.

”Susțin acordarea din bugetul Uniunii Europene a câte unui bilet de tren gratuit valabil 30 de zile în toată Europa fiecărui tânăr european care împlinește 18 ani”, a scris eurodeputatul român pe pagina de Facebook, în luna februarie, unde a postat și un clip video în care explică de ce a venit cu această idee și cum se poate realiza ea.

Siegfried Mureșan a inclus propunerea pe lista priorităților de negociere pe care le va purta, în calitate de negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018, cu reprezentanții Consiliului UE.

”Susțin finanțarea Programului ‘Discover EU’ din Bugetul UE pentru 2018 deoarece cred cu tărie în beneficiile pe care un astfel de program le oferă atât tinerilor europeni, dar și Uniunii Europene, în ansamblul ei.

Contactul direct cu oameni și culturi diverse din întreaga Europă le oferă ocazia tinerilor să înțeleagă mai bine valorile pe care se bazează Uniunea Europeană, avantajele care decurg din apartenența la UE și să descopere diversitatea și frumusețea continentului nostru.

”Vreau ca tinerii europeni să circule cât mai mult în Europa, să cunoască țările europene”, a spus eurodeputatul PMP.

El mai spune că 64% dintre angajatori apreciază experiența internațională. ”Cu cât este acumulată mai devreme, cu atât mai bine”, a spus Mureșan, adăugând că fiecare tânăr poate călători în 30 de stat europene și din afara Europei.

sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.