Ţigări de contrabandă descoperite la frontieră descoperite la Valea Viseului si Petrova (VIDEO)

0
457

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 8.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 73.200 lei.

Loading...

VALEA VISEULUI: O masina inmatriculata in Italia plina cu tigari de contrabanda

Ieri, 29 octombrie a.c., în jurul orei 19.00. o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului a observat, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, un autoturism cu numere de înmatriculare specifice Italiei care a parcat în apropierea staţiei CFR din localitatea Valea Vişeului. Din autoturism a ieşit o persoană de sex masculin care la vederea patrulei poliţiei de frontieră a încuiat autovehiculul şi a fugit spre interiorul localităţii. În momentul în care lucrătorii noştri s-au apropiat de autoturism, au observat pe bancheta din spate două colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră, ce conţineau ţigări. Ulterior, poliţiştii de frontieră l-au identificat pe conducătorul auto, în persoana lui Adrian C., de 22 ani domiciliat pe raza judeţului Maramureş, care s-a prezentat la sediul sectorului, declarând că a fugit pentru că s-a speriat. Bărbatul a mai declarat poliţiştilor de frontieră că nu ştie nimic despre baxurile cu ţigări aflate în  maşina sa. În urma invetarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 980 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling, în valoare de peste 8.600 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

PETROVA: Tigari gasite pe un camp

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, abandonate pe un câmp de la marginea localităţii Petrova, jud. Maramureş, 14 colete ce conţineau ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.998 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 62.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În prezent se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării activităţii infracţionale.

Tigari ascunse in bagajele a doi ucraineni
La nivelul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei s-a declanşat, ieri, 29.10.2013, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse  accizabile. Astfel, în jurul orei 12.15, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe comunicaţia E 85 (pe raza oraşului Siret) un autoturism marca VW Passat. Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de poliţiştii de frontieră, continuând deplasarea în mare viteză.

Lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii folosind semnalele luminoase şi acustice, dar la scurt timp, şoferul a intrat cu autoturismul în curtea unui imobil, iar pasagera din dreapta a forţat închiderea porţilor  rezultând avarierea uşoară a autoturismului poliţiei de frontieră. După ce au aruncat două bagaje în curtea respectivă, cele două persoane au încercat să fugă. Ele au fost reţinute şi identificate ulterior ca fiind S. Iaroslav, de 43 de ani şi S. Angela, de 36 ani, persoane cu dublă cetăţenie ucraineano-română, domiciliate în Ucraina.
Totodată, în curtea imobilului respectiv au fost descoperite două genţi de voiaj în care se aflau 260 pachete de ţigări marca Viceroy de provenienţă ucraineană. În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor două  persoane actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi distrugere acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Totodată, ţigările în valoare de 2.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca VW Passat, în valoare de 25.000 lei  a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.