TEROARE ÎN SPANIA – Mai multe familii de români au fugit dintr-un oraş din cauza furiei localnicilor

0
375
foto observator

TEROARE ÎN SPANIA Mai multe familii de români au fugit din oraşul spaniol Pedrera, de frica furiei localnicilor. Revolta spaniolilor contra comunităţii româneşti a izbucnit în urma unui accident, în weekend.

La Pedrera, un orăşel în apropiere de Sevilla, situaţia e extrem de tensionată pentru români.

Loading...

Lucrurile au scăpat de sub control în weekend, într-o altercaţie pornită în urma unui accident rutier.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o maşină în care se aflau trei români s-a ciocnit de un automobil, în care era un cuplu de spanioli.

Cei implicaţi s-au luat la ceartă, iar unul dintre români l-ar fi lovit pe unul dintre spaniolii din cealaltă maşină.

Scandalul a atras însă mai mulţi localnici, care, martori la scenă, au devenit violenţi. Situaţia a degenerat cu rapiditate.

Grupuri de spanioli furioşi au pornit pe străzi şi au vandalizat maşinile care aparţineau comunităţii româneşti. În total, 9 maşini ale unor familii de români au fost răsturnate.

 

În urma incidentelor, poliţia spaniolă a fost mobilizată pe străzi şi chiar şi primarul din Pedrera a intervenit pentru a discuta cu localnicii şi pentru a potoli spiritele.

 

La trei zile de la incident, autorităţile locale spun că situaţia a început să revină la normal, drept dovadă că, la şcolile din oraş, copiii românilor au început să vină din nou la ore.

Ziarul spaniol El Correo spune însă că problemele sunt mai grave şi că mai multe familii de români au fugit din oraş, terorizate de violenţa cu care au reacţionat spaniolii, în urma incidentului.

sursa info Observator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here