TEORETIC SE ȘTIE CE E DE FĂCUT – Listă de măsuri pentru deszăpezirea municipiului Baia Mare

1
1254

TEORETIC SE ȘTIE CE E DE FĂCUT Luni, 9 ianuarie, la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş, a avut loc întâlnirea grupului de lucru privind prevenirea şi deszăpezirea străzilor, trotuarelor şi parcărilor din Municipiul Baia Mare. Asta după ce, pentru a doua oară în această iarnă, orașul a fost victima indiferenţei administraţiei locale. Baia Mare a fost mai întâi îngropată de zăpadă, iar acum e…patinoar.

Loading...

În cadrul şedinţei, au fost luate următoarele măsuri. Momentan, doar teoretic, respectiv pe hârtie…:

1. Deszăpezirea arterelor principale și secundare, prin îndepartarea stratului consistent de gheață. Intervenţia cu solutie antiderapantă de clorulă de calciu, nisip (unde se impune), sare și acționarea de urgență cu utilaje corespunzătoare.

2. Finalizarea noului contract ce va avea licitaţia pe data de 19 ianuarie 2017.
3. Încheierea unui ‘’contract – intermediar’’, până la finalizarea perioadei de licitaţie, cu S.C. DRUMURI SI PODURI Harghita, ce vor asigura un stoc de materiale antiderapante de 500 tone până la sfârșitul acestei săptămâni, acţionându-se cu 6 utilaje mari și 6 utilaje medii cu lamă de 1,8 m pentru intervenţia pe străzile adiacente. Lamele sunt prevăzute cu gheară pentru a sparge gheaţa iar apoi actionându-se cu sare.
4. Poliţia locală și poliţia rutieră va asigura monitorizarea traficului și va sprijini echipajele de deszăpezire în vederea asigurării accesului cu prioritate a utilajelor.

5. Pentru îndepartarea și prevenirea stratului de zapadă, conform prognozei meteo pentru zilele următoare, se va acționa cu o cisternă de clorura de calciu.

6. Este prevăzut programul de muncă pe cartiere în vederea intervenției utile pentru degajarea parcărilor și a trotuarelor.

7. De altfel se va continua deszăpezirea cu utilajele aflate în parcul auto S.P.A.U. Baia Mare.

8. Degajarea cu prioritate a arterelor principale pana joi, 12.01.2017, urmând o perioadă de avertizări meteorologice de ninsori.

Şedinţa a fost condusă de prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ şi au participat Marinel Rob- primarul interimar al Municipiului Baia Mare, lt.col. Ioan Mureşan- inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, comisar şef Dorin Gherman- şef serviciu Politia Rutiera Maramureş, lt.col. Petru Marcel Florişteanu- inspector şef al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.

Articol realizat pe baza unor informaţii primite de la Instituţia Prefectului Maramureș

1 COMENTARIU

  1. Am si eu o intrebare_chiar daca e drum secundar…cel inspre Unguras,de la Baia Sprie…cand aveti de gand sa-l curatati?e obositor si greu sa-mi duc copilul la scoala pe o vreme ca aceasta…si nimeni nu e interesat…Chiar nu va pasa,domnule prefect????va rog sa ne ajutati pe noi cei care locuim in zona Nyres Baia Sprie si avem de facut naveta….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here