AcasăActualitate112SUTE DE OAMENI PĂCĂLIȚI – Strângători de donații pentru cazuri medicale fictive...

SUTE DE OAMENI PĂCĂLIȚI – Strângători de donații pentru cazuri medicale fictive în Dej. Escrocii s-au îmbogățit de pe urma oamenilor miloși

spot_img

DISTRIBUIȚI

SUTE DE OAMENI PĂCĂLIȚI   Atunci cand exista posibilitatea de a obtine bani usor, fara munca, si deloc putini, metodele gasite de unele persoane nu tin cont de nimic. Asa s-a ajuns in ultima vreme ca tot mai multe persoane sa impanzeasca zonele aglomerate ale oraselor, pentru a cere bani oamenilor in numele unor asociatii umanitare, reale sau fictive.

Fiind perioada concediilor, majoritatea acestor „voluntari” s-au mutat pe litoral, profitand de sutele de mii de turisti aflati in vacanta. Printre zecile sau chiar sutele de astfel de cazuri, este si cel al unei asociatii din Dej.

Zilele trecute, pe o plaja din apropierea Constantei, o femeie care se prezenta voluntar al asociatiei „Suras de copil” din Dej strangea donatii pentru un presupus caz al unei fetite de cinci ani, care s-ar fi nascut cu tetrapareza spastica si care ar avea nevoie de un transplant in Belgia pentru vindecare. Ghinionul femeii a fost insa ca a cerut bani unei turiste care avea cat de cat cunostinte medicale si stia ca afectiunea respectiva nu se trateaza prin niciun transplant. Acest lucru este confirmat si de dr. Maria Ceaca, sefa sectiei de Neurologie din cadrul Spitalului Municipal Dej. Specialistul neurolog spune ca daca boala este dobandinta inca de la nastere, sanse de vindecare nu exista si in niciun caz printr-un transplant.

„Nu exista la ora actuala studii medicale care sa ne confirme faptul ca un transplant de celule stem ar vindeca tetrapareza spastica dobandita la nastere. Si mai mult ca sigur nu in Europa”, a declarat dr. Maria Ceaca, potrivit Dejeanul.

Sediul asociatiei „Suras de Copil” este intr-un apartament de pe strada 1 Mai nr. 182 din cartierul Competrol din Dej. Astazi, la sediul asociatiei nu am gasit pe nimeni, dar nici la telefonul de pe pagina de facebook a asociatiei nu a raspuns nimeni. In cele din urma, am reusit sa contactam pe cineva din partea Asociatiei, care ne-a declarat ca sunt peste 100 de persoane care se ocupa de strangerea de fonduri pentru diferite cazuri medicale, fara a ne putea insa confirma daca toate sunt cazuri reale sau nu, sau daca femeia care cerea bani turistilor pe plaja face parte din Asociatia Suras de copil Dej.

Practic, cu toate ca se strang bani, si deloc putini, in numele unei asociatii infiintata pe numele femeii din Dej, de care raspunde in mod oficial si din punct de vedere legal pentru toata activitatea asociatiei, aceasta nu a fost dornica sa se intereseze de caz si ne-a indemnat sa revenim peste o saptamana, atunci cand se intoarce din concediu.

Mult mai promti decat politistii din Dej, cei din judetul Constanta s-au autosesizat si efectueaza cercetari pentru identificarea femeii care cere bani de la turisti, urmand a se stabili daca acele cazuri medicale sunt reale sau nu si daca este membra a asociatiei din Dej sau doar se foloseste de un chitantier fals.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA