SUNT PUBLICE – Salariile BNR. Cât câștigă conducerea Băncii Naționale

1
207

SUNT PUBLICE  Salariile din BNR devin publice. Banca Națională a României face publice salariile celor nouă membri Consiliului de Administraţie și pe cele ale directorilor.  Guvernatorul Mugur Isărescu are un salariu net de 42.727 lei, la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de administrație, în valoare de 18.476 lei.

Loading...

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, are un salariu net lunar de 40.430 lei și o indemnizație de membru al Consiliului de Administrație de 18.313 lei. Viceguvernatorul Liviu Voinea câștigă lunar 37.764 lei net, având și o indemnizație de membru al CA de 17.103 lei.

În plus față de salariul lunar, se acordă anual şi alte venituri: indemnizație de vacanță, care constă în echivalentul unui salariu lunar net, alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare, participare la profit, în valoare de cel mult un salariu net lunar.

La încetarea contractului individual de muncă, salariații BNR beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiția ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă, potrivit site-ului BNR.

Salariații care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizația de pensionare se acordă, astfel: 5 ani – 10 salarii; 4 ani – 8 salarii; 3 ani – 6 salarii.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizație netă lunară de membru al Consiliului de administrație în valoare de 17.103 lei. Aceștia pot beneficia şi de alte venituri conform legii.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.