SUCEAVA – 13 oameni suspecți de turbare, internați în spital

0
216

SUCEAVA Nu mai puţin de 13 persoane, din localitatea suceveană Zvoriştea, au ajuns la spital în ultimele 48 de ore, fiind suspectate de rabie.

SUCEAVA Este vorba despre proprietarul unei bovine diagnosticate cu rabie şi de alte 12 persoane care au intrat în contact cu animalul.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Suceava, Vasile Semeniuc, a declarat că proprietarul bovinei a decis să sacrifice animalul după ce această a intrat în agonie, iar apoi a dus probe de carne la laboratorul direcţiei pentru efectuarea de analize.

Veterinarii au depistat că vacă era turbată şi cred că şi un alt animal sacrificat anterior în aceeaşi gospodărie ar fi avut tot rabie. Carnea bovinei a fost confiscată şi apoi incinerată, scrie informatiata.ro.

Toţi cei care au intrat în contact cu animalul sau au manipulat carnea lui sunt acum suspecţi de rabie şi au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde li se efectuează terapie antirabică, boală fiind mortală odată instalată şi neavând tratament.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.