Sub semnul lui Hipocrat la Muzeul de Istorie si Arheologie Baia Mare (VIDEO)

0
128

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie le dă posibilitatea băimărenilor să facă din nou o călătorie în timp, de această dată, „Sub semnul lui Hipocrat”. Progresele realizate în cunoaşterea corpului omenesc şi procedurile aplicate de medici de-a lungul timpului sunt cuprinse într-o expoziţie temporară deschisă, timp de 10 zile, la Bastionul Măcelarilor.

Loading...

Reuniunea Naţională de Istorie a Medicinei, ediţia XLIII, ce se desfăşoară timp de 3 zile la Baia Mare, este ocazia perfectă pentru ca Muzeul de Istorie şi Arheologie  să invite băimărenii din nou la o călătorie în timp. Cărţile şi revistele de specialitate, reunite „Sub semnul lui Hipocrat”, provin din fondul vechi al muzeului şi din colecţii particulare evidenţiind progresele realizate în cunoaşterea corpului omenesc şi procedurile aplicate de medici de-a lungul timpului.
700 sunt întreaga lume, 250 dintre ele sunt româneşti, iar aproximativ 50 pot fi admirate de astăzi la Bastionul Măcelarilor.
Printre exponate se numără o medalie de bronz ce la infiinţarea în anul 1838 a primului dispensar pentru mineri, dar şi o plachetă de porşelan ce marchează semicentanarul Institutului de Igienă din Cluj.
Expoziţia temporară „Sub semnul lui Hipocrat” este deschisă la Bastionul Măcelarilor în perioada 20-30 iunie, de marţi până vineri între orele 8.30-15.30, sâmbătă-duminică între 10.00 şi 14.00, luni – închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.