AcasăIT & CSTUDIU INTERNAȚIONAL – Care este cea mai sigură aplicație de mesagerie

STUDIU INTERNAȚIONAL – Care este cea mai sigură aplicație de mesagerie

spot_img

DISTRIBUIȚI

STUDIU INTERNAȚIONAL  Cercetările efectuate de Amnesty International arată că cea mai sigură aplicație de mesagerie este WhatsApp, urmată de Facebook, care s-a alăturat topului ca fiind mai puțin sigură, deoarece ratingurile sunt stabilite de părinți. Acestea sunt urmate îndeaproape de iMessage de la Apple, FaceTime și Telegram, potrivit The Telegraph.

 

Amnesty a adus critici în ceea ce privește Snapchat-ul, Skype-ul din cadrul Microsoft sau Messenger-ul din componența Blackberry, care pălesc atunci când vine vorba de intimitatea utilizatorilor. De asemenea, cei de la Amnesty au mai declarat că toate companiile trebuie să-și informeze mai bine clienții în ceea ce privește modul în care mesajele lor sunt stocate și utilizate.

„Mulți dintre noi au încredere în aceste aplicații prin care oferim detalii intime ale vieții personale. Companiile care nu consideră că este nevoie de măsuri de bază pentru protejarea conversațiilor noastre nu prezintă încredere. Amnesty International solicită companiilor să aplice o criptare drept setare implicită. Este, totodată, un apel către companiile de tehnologie pentru a informa în mod clar utilizatorii asupra nivelului de criptare aplicat la serviciul lor de mesagerie”, a mai spus Amnesty.

Citește și  CAMPANIE DE INFORMARE – Polițiștii români avertizează utilizatorii de smartphone-uri asupra hackerilor

WhatsApp, cea mai populară aplicație de mesagerie din lume, cu aproape un milliard de utilizatori, a folosit un tip de setare implicită din luna aprilie a acestui an. Asigurând faptul că nici compania, nici infractorii cibernetici nu pot accesa mesajele utilizatorilor, această setare face ca WhatsApp să fie cea mai bună aplicație de mesagerie.

Citește și NE FACEM DE RÂS – România cere unor absolvenți Harvard BAC-ul dacă vor să lucreze în țară

În topul realizat de Amnesty Internațional, după WhatsApp urmează Messenger, aplicație a Facebook-ului. Deși Messenger nu folosește o astfel de setare de criptare, a adăugat recent o opțiune numită „mesaje secrete”.  În schimb, Microsoft a fost criticat pentru că „încă folosește o formă slabă de criptare”, chiar dacă „Skype a fost un obiectiv major al supravegherii guvernamentale la nivel mondial”.

În ciuda angajamentelor sale de confidențialitate, Snapchat nu utilizează o formă de criptare și nici nu informează suficient utilizatorii cu privire la modul în care mesajele sunt stocate și utilizate. „Mai ales că presupusa dispariție a mesajelor de pe Snapchat oferă utilizatorilor un fals sentiment de intimitate”, a mai declarat Amnesty.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA