STRIGĂTOR LA CER! – Elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale în primele două luni ale noului an școlar

2
609

STRIGĂTOR LA CER!  Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, în debutul şedinţei Executivului, că în primele două luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare. El a explicat că situaţia a fost generată de o dezinformare din Ministerului Educaţiei, lucru care se va soluţiona săptămâna viitoare „prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”. Până acum, Liviu Pop a susţinut în mai multe rânduri că toţi elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele în 11 septembrie, informează News.ro.

Lucrăm la soluţii. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. Va trebui să luăm nişte decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtaşi la neregulile din licitaţii. Mai pe româneşte, toate manualele cu excepţia clasei a V- a sunt deja în şcoli. La clasa a V-a, pentru primele două luni avem souţia de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit Digi24.ro.

Premierul i-a cerut lui Liviu Pop să-i explice care sunt problemele legate de manualele pentru clasa aV-a.

Ce e deosebit la manuale, au coperţile mai groase?”, a întrebat Tudose.

Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele şcolare pentru clasa a V-a, Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerului Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a precizat Pop, afirmând că persoana responsabilă e „una cu demnitate”.

Elevii vor avea manuale pe bănci în 11 septembrie, a afirmat inclusiv săptămâna trecută ministrul Educaţiei, susţinând că nu este nevoie să demisioneze, pentru că elevii, inclusiv cei de clasa a V-a, unde sunt probleme din cauza contestaţiilor depuse de edituri în urma licitaţiilor, vor avea la timp manualele.

Pentru manualale de clasa a V-a, suntem în etapa de contestaţii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor ne-a dat un prim răspuns la câteva contestaţii. Am înţeles de la cei care se ocupă de această licitaţie că urmează şi alte răspunsuri vineri sau luni, fapt pentru care o decizie în zona aceasta o vom lua după ce avem răspunsul de la CNCS. Vreau sa îi asigur pe toţi elevii şi părinţii că vom avea manuale de clasa a V-a în 11 septembrie. Avem soluţia de rezervă”, a spus Pop, într-o conferinţă de presă.

Sursă info.

 

Citește și:

LEGEA MORALĂ? – Nicio lege nu mai contează pentru ministrul Educației

Te-ar mai putea interesa și:

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA – O primărie a câștigat returnarea de TVA în instanță

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Inca un incurca-lume,ca si sindicalistul de la Primarie,ala care se da cu fundu de pamant ca i-a schimbat primarul sarcinile de serviciu.Cei care ii plang de mila pe on line sa-l ia la ei si sa-l tina in vitrina.Capisci?

    • Mustaciosu’ la zgircenia lui , crezi ca are nevoie de puturosii din primarie?! Are nevoie de agarici sa-i puna piedici primarului. mustaciosu[ plateste cu salarii de mizerie oamenii care lucreazala la el , da un puturos ca sindicalistul poate ar fi bun la restaurant sa coaca pizza la cuptor ,sa mature podeaua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.