ŞTIAI CĂ DIVORŢURILE AFECTEAZĂ PIAŢA IMOBILIARĂ? – Preţul caselor continuă să crească

1
108
foto http://ziarullumina.ro/

ŞTIAI CĂ DIVORŢURILE AFECTEAZĂ PIAŢA IMOBILIARĂ? Divorţurile pun presiune pe piaţa imobiliară! Chiar dacă de la an la an populaţia României scade, la noi în ţară se construiesc din ce în ce mai multe locuinţe iar preţurile continuă să crească. O posibilă explicaţie vine din faptul că şi rata divorţurilor creşte, scrie România TV.


De la an la an suntem tot mai puţini, numai în luna martie România a mai pierdut 7.420 locuitori – echivalentul a două comune medii din ţară.

Cu toate aceste, continuă să se construiască, în acest moment sunt 8.92 milioane de locuinţe cu aproape 50 de mii mai mult edcat anul trecut. În continuare este cerere mare şi tocmai de aceea şi preţurile au început din nou să crească.

Potrivit România TV, acest lucru se explică prin următorul fapt: creşte şi numărul căsătoriilor, şi desigur, orice cuplu proaspăt căsătorit îşi doreşte să cumpere o casă. Anul trecut numarul căsătoriilor a crescut cu peste 6 la sută.

O altă explicaţie şi mai interesantă este că şi numărul celor care se despart este în creştere. Anul trecut au fost 30.000 de divorţuri cu 16 la sută mai multe decât în anul precedent.

Evident, când cei doi se despart, convieţuirea în aceeaşi casă este aproape imposibilă, aşa că în mod firesc, se caută o nouă casă.

sursa INFO

sursa FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Povesti a la rtv.Cel care divorteaza in general se cupleaza cu un alt divortat, posibil cu locuinta.Sa nu mai vorbim ca in multe cazuri se vinde imobilul deoarece nici unul nu-si permite rata la credit.Multi divortati din cauza venitului mic nu-si permit nici macar o chirie iar ultima solutie e sa plece la munca in strainatate.Nu-mi dau seama cine are interes ca aceste zvonuri sa se propage in randul populatiei,iar concret in acest judet sunt cu vreo 18 000 de pensionari mai multi decat angajati,ceea ce inseamna ca iesirea acestora din sistem duce la 9 000 de locuinte care o sa fie goale,scoase spre vanzare si nu vad ca in acest judet sa se creeze peste 10 000 de locuri noi de munca si aceste locuinte sa fie cumparate.Povesti de la banci si dezvoltatorii imobiliari.De ce nu-i numara si pe cei plecati la munca in strainatate si au locuintele goale sau si mai rau dupa o vreme se hotarasc sa nu se mai intoarca si vand totul.Sunt multi care lucreaza in tara,in marile orase si au locuinte goale in oras,nu le inchiriaza,nu vand,lancezesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.