Starea vremii în Maramureș. Primăvara vine numai în a doua săptămână a lunii martie!

0
102

In perioada 19 – 28 februarie, vremea urmeaza sa fie rece, abia dupa 28 februarie incalzindu-se, in zonele de campie. Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, luni, estimarea valorilor termice si a precipitatiilor din perioada 19 februarie – 4 martie, folosindu-se de datele Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

ANM prognozeaza astfel temperaturile minime si maxime pentru fiecare regiune a tarii, precum si perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata pentru aparitia precipitatiilor.

Transilvania

Temperaturile medii diurne se vor mentine, in general, intre 2 si 4 grade pana spre sfarsitul lunii februarie, pentru ca in primele zile din martie sa creasca usor si treptat.

Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situandu-se in medie, intre -4 si -6 grade pana pe data de 26 februarie, cand vor scadea spre -8…-10 grade. Dupa 28 februarie regimul termic nocturn va marca o crestere usoara si teptata, revenind, pe 2…3 martie, la valorile de la inceputul intervalului de prognoza.
Precipitatii slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar pe 22 si 23 februarie acestea vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.

Maramures

In primele doua zile ale intervalului de prognoza se vor inregistra temperaturi medii diurne de circa 2 grade. Pe data de 20-21 februarie acestea vor marca o usoara crestere, pentru ca apoi sa revina la valorile initiale, in preajma carora se vor mentine pana la sfarsitul lunii februarie.

In primele zile din martie temperaturile vor fi in crestere de la o zi la alta. Mediile minimelor nocturne vor fi negative, cu valori intre -3 si -7 grade, cele mai ridicate fiind de asteptat pe 20 si 23 februarie si, din nou, pe 2 si 3 martie, iar cele mai scazute in dimineata zilei de 27 februarie.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine ridicata dupa data de 19 februarie pana la sfarsitul intervalului de prognoza, dar cantitatile de apa vor fi mai insemnate pe 22-23 februarie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.