STANDUL MARAMUREȘULUI – În topul celor mai vizitate standuri la ”Săptămâna Verde” de la Berlin 

0
315

STANDUL MARAMUREȘULUI În intervalul 19 – 28 ianuarie 2018, la Berlin se desfășoară cea de-a 83-a ediție a Târgului Internațional ”Săptămâna Verde”. La deschiderea evenimentului, Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat de aleșii județeni Anton Rohian, Cornel Varga și Gheorghe Marian.

Târgul Agriculturii, Horticulturii și a Industriei Alimentare a fost evenimentul care a deschis anul agricol în Europa, bucurându-se de o participare la nivel înalt. Președinți de stat, prim-miniștri, ambasadori și secretari de stat. Evenimentul este organizat de Messe Berlin, asociațiile agricultorilor, reprezentanți ai industriei alimentare din Republica Federală Germania și Ministerul Federal al Alimentației si Agriculturii. Numărul de vizitatori estimat de organizatori se ridică la 90.000, țara parteneră la acest eveniment fiind Bulgaria. Tema din acest an a târgului de la Berlin este ”Modelarea viitorului producției animale-durabil, responsabil si eficient”.

Produsele înregistrate cu Denumire de Origine Protejată în Uniunea Europeană sunt expuse în standul organizat de Ministerul Agriculturii din România. Aici, vizitatorii pot degusta produsele tradiţionale româneşti înregistrate cu Indicaţie Geografică Protejată. Membrii asociaţiilor din judeţele care fac parte din filialele locale ale Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale oferă vizitatorilor, spre degustare, preparate din lapte, carne, peşte şi produse de panificaţie şi patiserie, dar şi ţuică şi vin alb şi roşu. Standul Maramureșului a fost unul dintre cele mai vizitate. Printre personalități aflându-se și Emil Hurezeanu, ambasadorul  României în Republica Federală Germania. Producătorii locali prezenți au reușit să încheie contracte cu oameni de afaceri țările participante, în timp ce pastrama de oaie, cașul, polenul, micii si pălinca au fost la mare căutare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Citește și: http://actualmm.ro/24-ianuarie-spectacol-dedicat-zilei-unirii-principatelor-romane-baia-mare/

Te-ar putea interesa și: http://actualmm.ro/comunitate-actiuni-de-sprijin-a-persoanelor-fara-adapost-desfasurate-de-azilul-de-noapte-din-baia-mare/

Recomandarea editorului: http://actualmm.ro/atentie-maramureseni-programul-s-c-vital-s-data-de-24-ianuarie-2018/

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.