STAGIU LA IJJ – Opt viitori jandarmi fac practică în Maramureş

0
427

STAGIU LA IJJ Începând de luni, 12 iunie, şi până în 21 iulie, opt elevi din anul I de studiu al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.


Aceşti elevi sunt repartizaţi în vederea efectuării stagiului de practică la tutori profesionali, ofiţeri jandarmi cu experienţă vastă în domeniul de activitate, care vor îndruma şi supraveghea viitorii jandarmi.

Pe timpul efectuării stagiului de practică, cei şase băieţi şi cele două fete vor avea posibilitatea de a-şi pune în valoare cunoştinţele teoretice dobândite la orele de curs, acumulând totodată experienţă practică în activităţile pe care le vor desfăşura alături de jandarmii maramureşeni şi vor fi planificaţi în misiuni specifice.

jandarmi 12 iunie1

Patru elevi se vor familiariza cu misiunile specifice jandarmilor montani, în acţiuni de salvare, evacuare şi de acordare de sprijin celor aflaţi în dificultate în zona montană, vor învăţa despre regulile ce trebuie respectate în drumeţiile montane precum şi despre alte activităţi specifice.

Elevii Danciu R.V., Pop A. I., Timiş R. A. şi Timiş A. N. vor efectua practica în cadrul posturilor montane de jandarmi din Cavnic, Borşa şi Vişeu de Sus iar elevii Sfara L. M., Rus A. M., Rohian D.l. şi Demian C. V. vor avea multe de învăţat de la colegii noştri din Baia Mare, pe timpul executării misiunilor specifice ordine publică.

jandarmi 12 iunie2

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş celor opt li s-au prezentat anumite aspecte cu privire la specificul inspectoratului, aceştia arătându-se extrem de încântaţi pentru faptul că vor executa deja activităţi practice, în teren.

Eleva Rus A.M. a precizat că ,,Încă din timpul liceului am admirat femeile în uniformă, m-aş bucura nespus dacă după absolvirea studiilor militare aş fi încadrată într-un post la Jandarmeria Maramureş”.

Elevul Pop A.I. a spus ,,Aştept nerăbdător momentul în care, sper că voi executa serviciul ca şi jandarm montan pe Valea Vaserului, încă din copilărie iubesc acele locuri, iar când am văzut jandarmi de serviciu în acea zona mi-am propus să devin şi eu ca ei”.

Informaţii furnizate de IJJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.