SPRIJIN – Finanţări de până la 90% din valoarea subvenţiilor acordate fermierilor

0
205

SPRIJIN Fermierii pot obţine finanţări de la BCR de până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care urmează să le încaseze de la APIA.

SPRIJIN Asta în urma unei convenţii încheiate între Banca Comercială Română (BCR), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondurile de Garantare.

Banca oferă capital de lucru de până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la APIA. Asta în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS), Plătilor Redistributive, Plăţilor pentru practicile agricole benefice pentru mediu şi climă. De asemenea, în cadrul Măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole.

“Dezvoltarea agriculturii şi susţinerea fermierilor reprezintă una dintre priorităţile BCR în politicile noastre de implicare şi sprijin a sectorului public. (…).

Beneficiarii au la dispoziţie întreaga noastră reţea din ţară pentru a putea depune cererile şi a accesa capitalul necesar campaniei agricole 2016”, spune Ioana Gheorghiade, director al departamentului finanţarea infrastructurii şi sector public în cadrul BCR.

Fermierii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de facilităţi de finanţare, în baza adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA.

Prin acest document, se confirmă că s-au efectuat controalele administrative asupra cererii unice de plată depuse şi că beneficiarii îndeplinesc condiţiile generale de acordare a sumelor cuvenite.

sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.