SPITALUL DE ARȘI – Mărturiile unui medic

0
139

SPITALUL DE ARȘI  Asistente fără calificare fac transfuziile de sânge. Ar putea fi motivul pentru care o pacientă de la Spitalul de Arşi a murit după o transfuzie cu sânge dintr-o grupă incompatibilă. Mărturia şocantă vine chiar de la unul dintre medicii Secţiei de Terapie Intensivă, audiat astăzi în dosarul deschis de poliţiştii de la Omoruri. Cadrul medical a vorbit despre o serie întreagă de nereguli.

„Au fost foarte mari neguli, în sensul că unitatea de transfuzii nu era autorizată. Asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupe de sânge, ele nefiind calificate în acest domeniu. Consider că cea mai mare responsabililate a fost a şefului UTS, a unității de transfuzii care a girat această acitivitate neautorizată și ilegală”, a spus Camelia Roiu, medic anestezist ATI.

Camelia Roiu este medicul care a filmat pacientul cu larve care a murit tot la Spitalul de Arsuri. Spune că pacienţii mor pe capete în unitatea sanitară, din cauza neregulilor.

„Au fost acum zeci de ani, am văzut niște larve, dar nu ca acum. Era ceva accidental. De-a lungul vremii erau cazuri sporadice, dar nu ca acum. Am făcut în disperare. Filmul pus pe Tolontan este filmat de mine pentru că eu am ajuns la o disperare. Eu cu colegii mei din acest spital. Știu că am colegi care vor să mă linșeze, să mă bage în comisie de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați și care își fac munca. Autoritățile știau ce se întâmplă în spital”, spune medicul.

Camelia Roiu spune că medicul Adrian Stănculea știa de mai multe nereguli.

„Știa. Plasele, infecţiile, toate condiţiile de asepsie, abolut tot este în responsabilitatea şefului de secţie. Colegii laşi care nu recunosc ce se întâmplă acolo să îşi aducă aminte că sunt medici şi că este esenţial să îşi facă meseria şi că cea mai mare satisfacţie este când salvezi un pacient”.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.