SPARGEM BARIERELE ÎMPREUNĂ PENTRU AUTISM – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată și la Baia Mare

0
450

SPARGEM BARIERELE ÎMPREUNĂ PENTRU AUTISM   Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost marcată sub îndemnul „Spargem barierele pentru autism” astăzi, 2 aprilie, și la Baia Mare.

Manifestarea a avut loc astăzi, începând cu ora 16:00, în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare. Din Centrul Vechi, zeci de participanți au pornit într-un marș pentru susținerea copiilor și adulților cu autism  spre Câmpia Tineretului, unde au fost organizate jocuri de grup, sesiuni de meloterapie dar și diverse activități pentru cei mici, printre care și pictura pe față.

La eveniment au participat zeci de băimăreni, de la mic la mare, nelipsit fiind primarul Cătălin Cherecheș care a declarat pe Facebook:

Centrul istoric al orașului nostru a fost mai animat, mai frumos, azi, în ziua în care conștientizăm că alături de noi trăiesc ființe pe care cei luați de tumultul vieții, uitând să simțim și să înțelegem, le așezăm într-un univers greu de pătruns pe care îl numim autism.

Le sunt recunoscător acestor minunați copii că m-au făcut să mă regăsesc. Să fiu eu. Cătălin. Nu primar. Nu altceva decât om. Cu emoții, cu multă dragoste de oferit, cu zâmbetul așezat iarăși pe fața mea.

Le mulțumesc părinților și terapeuților, adevărații eroi ai orașului nostru.

ActualMM

 

Sursă foto.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.