Spălătoria Spitalului Judeţean Baia Mare, reabilitată şi modernizată. Urmează alte noutăţi

0
105

Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare  începe a nul 2014 cu  o spălătorie nou-nouţă, cu maşini noi de spălat, uscătoare şi maşini pentru călcatul lenjeriei. Ec. Sorina Pintea, managerul Judeţeanului a declarat că se intenţionează, pentru conforul pacienţilor, a se cumpăra  lenjerie de pat nouă, printre altele.

„Partea de spălătorie a fost reabilitată în  întregime. În sensul  că s-au făcut  lucrări de infrastructură şi am achiziţionat utilajele necesare. Practic  totul s-a schimbat acolo. Am adus 3 maşini de spălat noi, două  uscătoare şi 2 calandre pentru călcatul lenjeriei. Ne propunem ca în acest an să achiziţionăm lenjerie nouă, astfel încât să putem să o înlocuim pe cea uzată existentă, ca să se simtă un pic de confort.

Toate acestea nu au legătură cu acele controale care se vor face din luna martie. Am fost anunţaţi despre ele. Într-un spital trebuie să fie în permanenţă curăţenie. Nu cred că trebuie să vină Ministerul să ne spună ce trebuie să facem. Oricum la Judeţean nu există probleme deosebite pe partea de curăţenie”, a explicat ec. Sorina Pintea.

Managerul a mai adăugat că „anul  trecut a fost un an important din punct de vedere al investiţiilor, începând cu unitatea de primiri Urgenţe, continuând cu achiziţionarea acelui angiograf adus în 2013. Am organizat ca spaţiu laboratorul de angiografie, inclusiv cu perifericele necesare funcţionării aparatului.

3 ecografe noi, al patrulea a fost donat de Prietenii Spitalului, al 5-lea ecograf este unul de  ultimă generaţie, extrem de performant, care este folosit în laboratorul de Explorări Funcţionale, ecograf cu elastogramă. Valoarea ultimului este de 90 mii euro. Un an bun din punctul de vedere al investiţiilor. ”

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.