SOLIDARITATE – Asociația Esperando marchează împreună cu liceeni din Baia Mare Ziua Paraliziei Cerebrale

0
201

SOLIDARITATE. În prima zi de miercuri din luna Octombrie, la nivel mondial este marcată Ziua Paraliziei Cerebrale. Simbolul acestei zile este funda verde.

Și în acest an, Asociația Esperando aduce în atenția publică această zi dedicată paraliziei cerebrale.
Majoritatea persoanelor cu nevoi speciale care frecventează Centrul de Recuperare Esperando suferă de această afecțiune.

Paralizia cerebrală este o tulburare neurologică permanentă, cauzată de o leziune a creierului care afectează în primul rând mișcarea corpului și coordonarea musculară: reflexele, postura, echilibrul. Sunt cazuri în care paralizia este totală și persoana necesită îngrijire constantă iar în altele paralizia este parțială, persoana necesitând mai puțină asistență. Paralizia cerebrală îngreunează executarea activităților zilnice: mâncatul, îmbrăcatul, scrisul, prinderea obiectelor.

Specialiștii din cadrul Centrului de Recuperare Esperando lucrează zi de zi cu persoanele cu paralizie cerebrală în vederea maximizării autonomiei personale și creșterii calității vieții acestora.

Serviciile de bază sunt cele de recuperare neuro-motorie și educație adaptată. Persoanele cu nevoi speciale sunt ajutate să-și dezvolte abilitățile de viață independentă, să participe la activități de socializare.

INVITAŢIE – Esperando vă invită la Săptămâna Europeană a Sportului

„Din experiența pe care o avem, putem afirma că fiecare persoană care are paralizie cerebrală este unică în felul ei, are nenumărate calități și puncte forte, ce trebuie doar descoperite. Unei persoane cu paralizie cerebrală nu-i lipsește bucuria de pe chip atunci când face un progres, oricât de mic, și nici curajul sau determinarea. Vă invităm să-i cunoașteți pe acești copii, tineri și adulți cu adevărat speciali”, spun reprezentanţii Asociaţiei Esperando.

ACŢIUNE – “E trendy să te implici”, un nou proiect al Asociaţiei Esperando

„Miercuri, 5 octombrie, începând cu ora 13,30 ne găsiți în Centrul Vechi al orașului, unde vom marca această zi prin realizarea unei uriașe funde verzi din siluete umane. Vor fi peste 1000 de persoane, inclusiv liceeni de la Colegiul Național Vasile Lucaciu, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic George Barițiu, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Liceul Teoretic Emil Racoviță și Liceul Teoretic Németh László”, mai adaugă aceştia.

Vă puteți alătura acestui eveniment și să vă manifestați astfel, solidaritatea față de persoanele care se luptă cu paralizia cerebrală.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.