SOLICITARE URGENTĂ – Primăria Municipiului Baia Mare cere CNAIR și CFR să repare drumurile și să refacă trecerile la nivel de cale ferată din Baia Mare, pe care le au în administrație

2
980

SOLICITARE URGENTĂ   Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj Napoca trebuie să ia de urgență măsurile care se impun pentru aducerea drumurilor naționale la un stadiu normal de funcționare. Drumurile naționale care traversează municipiul Baia Mare se află în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj Napoca. Aceste  tronsoane sunt: Dura – Dacia Service (Bdul Independenței), Șoseaua de Centură – str. Europa – str. Dumbravei – str. Mihai Eminescu până la limita cu comuna Groși și Bdul București de la intersecția cu str. Europa până la intersecția cu str. Mărgeanului. Reprezentanții acestor instituții ar trebui să monitorizeze stadiul în care se află aceste căi rutiere extrem de importante pentru cetățenii municipiului Baia Mare și a județului Maramureș.

În ultima perioadă autoritatea locală a Municipiului Baia Mare a remarcat că pe anumite porțiuni, calea de rulare este deteriorată, cu anumite zone periculoase pentru desfășurarea în condiții normale a circulației rutiere. Gropile de la nivelul asfaltului apărute pe drumurile naționale reprezintă potențial pericol pentru participanții la trafic. Astfel, cetățenii, exasperați de modul defectuos în care acționează cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj Napoca, au început să „planteze” ghivece cu flori în gropile din carosabil. Un exemplu este cel din zona Metro Baia Mare, bulevardul Independenței. Imaginile sunt postate și pe o anumită rețea de socializare, dar reprezentanții instituțiilor mai sus amintite nu s-au sesizat.

Ca urmare a acestui fapt, reprezentanții municipiului Baia Mare solicită conducerii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj Napoca să ia de urgență măsurile care se impun pentru aducerea drumurilor naționale ce le administrează la un stadiu normal de funcționare pentru buna desfășurare a traficului rutier.

Totodată, administrația publică a municipiului Baia Mare solicită CFR Infrastructură să ia măsuri pentru a reface trecerile de la nivel cu calea ferată de pe raza municipiului Baia Mare, acestea reprezentând un potențial pericol pentru circulația trenurilor și autovehiculelor.

 

Comunicat de presă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Ce-i drept autoritatea locala este de o inalta responsabilitate, si doar tronsoanele de drum care e afla in administrarea: „Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj Napoca” (mai sus amintinte) aduc rusine acetui oras, restul drumurilor sunt un exemplu demn de urmat de toate autoritatile locale si constructorii de drumuri din Romania !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.