ȘOC ÎN SUA – După demiterea directorului FBI, democrații iau în calcul demiterea lui Donald Trump

0
208

ȘOC ÎN SUA  Demiterea directorului FBI ar putea fi picătura care umple paharul în cazul președintelui SUA, Donald Trump. Mai multe congresmeni democrați lansează public ideea deschiderii procedurii de „impeachment” (punerea sub acuzare a președintelui, urmată de demitere).

Loading...

Cea mai recentă propunere în acest sens vine de la democratul Al Green, membru în Congres din partea statului Texas, care a susținut marți într-o conferință de presă că demiterea lui Comey din fruntea FBI reprezintă o obstrucționare a justiției, o încercare de a împiedica ancheta care vizează influența Rusiei în campania prezidențială din 2016. Solicitarea lui Green vine după ce New York Times a publicat un articol „pe surse” în care susținea că Trump i-a cerut lui Comey să oprească ancheta cu privire la legăturile lui Flynn (fost consilier de securitate a lui Trump) cu Rusia, scrie Știripesurse.ro.

Green se alătură altor democrați care au cerut anchetarea lui Trump, printre care democrata Maxine Waters (California), care a vehiculat de câteva luni ideea demiterii președintelui și a afirmat că va lupta în fiecare zi pentru asta. Alți parlamentari democrați care au vehiculat ideea au fost John Yarmuth și Mark Pocan. Pe de altă parte, democratul Jared Huffman a făcut apel la republicani să se alăture celor care solicită demiterea lui Trump.
Pentru procedura de „impeachment” este nevoie de majoritate în Camera Reprezentanților, însă această majoritate este deținută de republicani. Unii democrați speră că vor exista republicani care vor vedea în Mike Pence (vicepreședintele SUA, cel care ar prelua funcția de președinte în cazul demiterii lui Trump) o variantă mai bună decât actualul președinte.

În corul celor care vorbesc despre anchetarea lui Trump se află nu doar democrați, ci și senatorul independent Angus King, fostul guvernator de Maine. Acesta nu este neapărat unul dintre susținătorii ideii, însă afirmă că obstrucționarea justiției, acuzație care ar putea fi formulată în cazul demiterii directorului FBI, este un motiv serios de „impeachment”.

 

Sursă info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here