SITUAŢIE IEŞITĂ DIN COMUN – Student din Cluj, amendat după ce a vândut cartofi prăjiți prin intermediul Facebook

0
474
foto http://www.descopera.ro

SITUAŢIE IEŞITĂ DIN COMUN  Un student din Cluj a fost amendat, după ce a vândut cartofi prăjiți prin intermediul Facebook. Așa a intrat, de fapt, în vizorul oamenilor legii, care i-au confiscat mai multe bunuri și l-au sancționat cu 500 de lei pe motiv că ar fi încercat să le vândă ilegal.

SITUAŢIE IEŞITĂ DIN COMUN  Tânărul a postat, în 2015, un anunț pe Facebook prin care oferea cartofi prăjiți la prețul de 2,5 lei porția, scrie clujust.ro.

Polițiștii au făcut percheziții în camera sa de cămin în 29 ianuarie 2016. Atunci, au găsit 10 pachete de țigări și o cutie cu două sticle de whisky, pe care le-au confiscat.

Atunci, tânărul s-a ales și cu o amendă în valoare de 500 de lei pe motiv c-ar fi încercat să comercializeze ilegal marfa.

Studentul le-a explicat oamenilor legii că țigările, băutura și o cutie de bomboane sunt sigilate și are bon fiscal pentru ele.

„Bunurile găsite în camera 620 și confiscate de către agenții de poliție au fost cumpărate de către petent dintr-un magazin care se află la granița dintre România și Ungaria și erau destinate să fie date cadou unui prieten de-al petentului”, se arată în motivarea depusă în instanță.

Studentul a contestat amenda, iar instanța de judecată i-a dat câștig de cauză.

„Agentul constatator a constatat prin propriile simțuri doar existența în camera 620 a celor două sticle cu alcool și 10 pachete de țigări, nu și comercializarea lor, astfel încât procesul-verbal nu se bucură de prezumția de legalitate și temeinicie.

Așa fiind intimata trebuia să facă dovada existenței faptei, iar referirea la existența unor anunțuri de vânzare postate de către petent pe internet nu sunt în măsură să dovedească existența faptei, cu atât mai mult cu cât nici nu s-a făcut măcar dovada existenței acestor anunțuri”, este menționat în decizia luată de magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca.

Potrivit deciziei instanței, polițiștii trebuie să restituie bunurile studentului, care a scăpoat de amendă, și trebuie să-i plătească și cheltuielile de judecată.

sursa INFO

sursa FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.