SITUAȚIE DRAMATICĂ – Codul roșu de inundații se menține în Moldova. Morți în Vrancea și Bacău

0
356

Doi oameni au murit luați de viitură joi seara, în localitatea băcăuană Livezi, respectiv în comuna vrânceană Ruginești, iar pe afluenții râului Trotus din județele Bacău și Covasna este în vigoare și vineri un cod roșu de inundații, anunță Mediafax.

De asemenea, până vineri la ora 18:00 este în vigoare un cod portocaliu de ploi în județele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani. Meteorologii au avertizat că ploile vor avea caracter torențial și se vor depăși local 50 l/mp și izolat, mai ales în zona de munte, 80…100 l/mp.

Un bărbat de 70 de ani din comuna vrânceană Ruginești a murit, joi seara, după ce, căzut de pe bicicletă, a fost luat de apele unui canal colector umflate de o viitură, trupul acestuia fiind dus 150 de metri până sub un podeț, unsprezece localități din Vrancea fiind afectate de inundații.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din localitatea băcăuană Livezi a murit, joi seara, după ce a fost luat de o viitură, în timp ce trecea o punte spre locuința sa.

Alte șapte județe (Harghita, Covasna, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Galați) sunt sub avertizare cod galben de ploi până vineri la ora 21.00. Meteorologii anunță că se vor înregistra frecvent cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Moldova și în zona Carpaților Orientali și Meridionali precipitațiile vor depăși 40…50 l/mp.

În paralel, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din județele Harghita, Covasna, Brașov, Buzău, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Vaslui și Galați, valabilă până sâmbătă la ora 12.00.

Sursa: stiripesurse.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.