SITUAȚIA DRAMATICĂ – Trei sferturi dintre facultățile din România înființate după 1990 nu mai funcționează

0
201

SITUAȚIE DRAMATICĂ  Trei sferturi dintre facultățile înființate după 1990 nu mai funcționează. Și în acest an vor fi desființate trei universități private – Universitatea ”Mihai Eminescu” din Timișoara, Universitatea ”George Barițiu” din Brașov și Institutul Bancar Român din București.

Cele trei universități nu mai au dreptul să înmatriculeze studenți în anul întâi, iar studenții din ceilalți ani de studiu se vor putea transfera și vor putea da licența la instituții de învățământ superior acreditate, a declarat, pentru Libertatea, Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învățământ superior din Ministerul Educației.

„Un prim pas este legat de  elaborarea a trei legi pentru desființarea unor instituții de învățământ superior private, respectiv  Universitatea «Mihai Eminescu» din Timișoara, Universitatea «George Barițiu» din Brașov și Institutul Bancar Român din București”, spune Gigel Paraschiv. Studenții deja înmatriculați la cele trei universități private își vor continua pregătirea până la finalizarea anilor de studiu, în schimb este interzisă înmatricularea unor studenți noi în anul întâi. Totodată, studenții de la aceste universități se pot transfera la instituții de învățământ superior autorizate provizoriu sau acreditate, iar examenul de licență va fi susținut obligatoriu în instituții acreditate.

„Legea educației obligă universitatea care intră în lichidare să continue activitatea didactică până când a terminat și ultimul student. În schimb, nu poate accepta alți studenți în anul I și nici nu poate organiza licență”, a spus Gigel Paraschiv.

Secretarul de stat precizează că numărul instituțiilor de învățământ superior care s-au înființat după 1990 a scăzut, în timp, la un sfert din câte au fost cândva.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.