SIGURANŢA ÎN TRAFIC – Poliţiştii au ridicat nouă permise de conducere şi au sancţionat 16 pietoni care au traversat prin locuri nepermise

0
122
Sursă foto: http://www.ziuaconstanta.ro/

SIGURANŢA ÎN TRAFIC Poliţiştii Biroului Rutier au fost prezenţi în trafic, joi, 26 ianuarie, pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului Baia Mare, pentru prevenirea şi combaterea unor evenimente rutiere nedorite.
SIGURANŢA ÎN TRAFIC  Acţiunile poliţiştilor s-au axat în principal pe constatarea şi sancţionarea abaterilor privind neacordarea de prioritate pietonilor și traversarea neregulamentară.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 70 de contravenţii. 16 pietoni care au traversat prin locuri nepermise și mai mulți șoferi care s-au abătut de la respectarea normelor rutiere în vigoare au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de peste 13.000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, polițiștii maramureșeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să adopte o manieră preventivă de condus, să circule cu viteză redusă în special în zona trecerilor pentru pietoni și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

De asemenea, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.