SIGURANȚA RUTIERĂ – Polițiștii au aplicat sancțiuni de 6.000 de lei șoferilor indisciplinați în trafic

1
153

SIGURANȚA RUTIERĂ Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri. Astfel, poliţiştii au acţionat pe DN 19 Sarasău – Remeţi pentru depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

SIGURANȚA RUTIERĂ Participanţii la trafic care s-au abătut de la respectarea normelor au fost sancţionaţi cu amenzi de aproximativ 6.000 de lei.

Ieri, 5 decembrie, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, urmărindu-se atât combaterea indisciplinei pietonale cât şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză neadecvată condiţiilor de drum şi trafic sau se abat de la respectarea altor norme privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.

Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţiile de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înainte de a traversa.

Nu uitaţi!Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Informații furnizate de IPJ Maramureș 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. mai nenicilor ! politia rutiera nu face prevenire ci doar satisface planul de amenzi impus de comanda IPJ MM SI igpr ! sa stie toata lumea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.