Sighetu Marmației. În această dimineață, razie la locuințele sociale din municipiu!

2
483

În această dimineață, locatarii locuințelor sociale din cele patru blocuri situate în cartierul Alexandru Ivasiuc, au fost treziți cu noaptea în cap de către echipe formate din polițiști, polițiști locali și angajați ai administrației publice locale. (Foto: Arhivă)
În fruntea ”comandoului” s-a aflat primarul Ovidiu Nemeș, scopul acțiunii fiind verificarea celor care locuiesc în acest moment în locuințele, ce aparțin municipalității. Acțiunea vine ca urmare a unor reclamații și constatări, care indică faptul că locuințele sociale au fost închiriate pe termen lung altor persoane de către titularii contractelor.
Au fost verificate actele de identitate ale locatorilor, dar și contractele de închiriere a locuințelor. Vom reveni cu rezultatele acțiunii din această dimineață.

ACTUALIZARE

In urma sesizărilor primite dar și a restanțelor foarte mari înregistrate la plata chiriilor, Primarul Ovidiu Nemeș a dispus verificarea tuturor locuințelor sociale din municipiul Sighetu Marmației. În acest sens în această dimineață echipe mixte formate din polițiști locali, reprezentanți ai Poliției Naționale și ai Jandarmeriei însoțiți de Primarul Ovidiu Nemeș au trecut la verificarea apartamentelor sociale din cartierul Alexandru Ivasiuc, respectiv blocurile 1, 3 și 5. S-au verificat astfel documentele de identitate ale persoanelor care se aflau în locuințe precum și contractele de închiriere.

„Este o evaluare pe care o facem la locuinţele care sunt în proprietatea Primărie Sighet. Avem 1500 de locuinţe dintr-un total de 15000 , ceea ce reprezintă un procent de 10%. Primim zilnic numeroase sesizări despre faptul că există cetăţeni fără forme legale în aceste locuinţe sociale, titularii de contract subînchiriind aceste locuinţe, în timp ce sunt înregistrate peste 1000 de alte solicitări care aşteaptă a fi rezolvate. Este vorba despre cazuri sociale aflate la limita disperării, la care trebuie găsită o soluţie. Astfel am demarat o razie amplă la nivelul fiecărei locuinţe ce aparţine primăriei, acțiune care va fi finalizată în două luni de zile. Îi somăm astfel pe cei care locuiesc fără forme legale să elibereze aceste locuinţe „, a declarat primarul Ovidiu Nemeş.
În urma raziilor din această dimineață au fost depistate mai multe persoane care locuiau fără forme legale în locuințele sociale, au fost luate declarații și urmează a fi luate măsuri în acest sens. În urma acțiunilor de control care vor continua și în următoarea perioadă, se va reuși de asemenea monitorizarea și înregistrarea tuturor persoanelor cu datorii la plata chiriilor. Sunt înregistrate datorii mari la plata chiriilor, chiar dacă valoarea pe care chiriașii o au de achitat lunar administrației publice locale este una modică, de aproximativ 20- 30 de lei. În cadrul acțiunii din această dimineață au fost vizate 84 de locuințe, 40 din blocul 1, 24 din blocul 3 și 24 din blocul 5. În urm verificărilor și a discuțiilor cu vecinii s-a constatat că aproximativ 20 de titulari ai contractelor sunt plecați la muncă în străinătate, iar alți 20 nu au fost găsiți la domiciliu. În acest caz verificările vor fi repetate.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. foarte buna initiativa ! asteptam sa mergeti mai departe si la cei bogati care au obtinut locuinte ANL si nu locuiesc acolo ci le dau in chirie ! Apropos, domnule primar , aveti astfel de cazuri chiar si intre lucratorii primariei !!!

  2. buna ziua sunt maria din sighegt ma bucur ca a inceput sa iei masuri domnu primar de ce sai mail lase in imobile daca lucreaza in strainatet si au posibikitatea de as cumpara locuinte ei personal si sa profite de locuintelor de stat sa ceare ei sute de lei altor chias lunari si eu astept de 6 ani sami dea o locuinta sun o pers cu ahnicap am 2 copii si baiatu cu prob de sanatate si stau in conditi indecente si poate mai sunt pers in situatia mea si de ce sa nu avem sansa si noi de o locuinnta de catre stat si sa o folosea alte pers ca drept profit foarte bn gandit sa aveti o zi buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.