ȘI POLIȚIȘTII AU RĂMAS ÎNZĂPEZIȚI – Blocajul de la Cavnic a făcut “victime” și printre reprezentanții instituțiilor statului

1
2111

Ninsoarea abundentă a făcut ravagii în Maramureș. În ultimele 24 de ore a fost dată peste cap circulația în Baia Mare, dar și în alte localități din județ. Cetățenii se plâng de modul în care au gestionat autoritățile situația, de lipsa de intervenție (citește AICI). Pe lângă Baia Mare, unde deszăpezirea a început mult prea târziu și cu prea puține utilaje, blocaje s-au creat miercuri după masă în zona Cavnic, dar și în Groși.

Ore în șir au stat șoferii în șir indian, sperând că vor reuși să treacă de blocaj. La Cavnic, unde în zona pârtiilor a fost un adevărat haos, a rămas înzăpezit și un echipaj de poliție. Trimiși la fața locului, polițiștii s-au trezit și ei blocați pe marginea drumului, tot din cauza nepăsării autorităților cu privire la situația drumurilor.  A fost nevoie de intervenția unor șoferi blocați în trafic, pentru a împinge mașina poliției înafara drumului.

Șoferii au rămas blocați la Cavnic, deși majoritatea au mașinile echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă.

La polul opus, sunt și cetățeni fericiți care au profitat de stratul gros de zăpadă. Aceștia s-au bucurat că nu trebuie să ajungă pe pârtii pentru a se da pe schiuri. Este și cazul unor băimăreni care s-au legat de o mașină și au schiat.

Va ninge și astăzi în Baia Mare, dar și în întreg Maramureșul. Dacă autoritățile județene par cel puțin teoretic pregătite de intervenție, având utilaje cu care, deși greu, intervin, situația e dezastruoasă în municipiul reședință. Băimărenii au umplut rețelele de socializare cu fotografii și imagini video în care se vede că au ieșit cu lopețile pentru a-și face drum prin nămeți. Mai grav este că se preconizează ger la Baia Mare, o minimă care ar putea atinge – 20 de grade Celsius. Rămâne de văzut dacă administrația locală se va regrupa măcar în al 12-lea ceas și va interveni înainte ca dezastrul să ia proporții care nu vor putea fi gestionate ulterior.

Sursă video: Vasile Dale.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Cavnicul e dezastru. Abia ninge si se blocheaza. Cei de la judet au o societate care nu e capabila de nimic. Sa-i dati afara pe toti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.