ŞI ÎN GERMANIA – Deputații germani au aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

0
119

ŞI ÎN GERMANIA Deputații din Bundesrat au aprobat vineri legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Germania.

Aprobarea Bundesratului survine la o săptămână după votul ‘căsătorie pentru toți’ în camera inferioară a parlamentului german (Bundestag), scrie Libertatea.

În cadrul votului de săptămâna trecută 393 de deputați au votat pentru, 226 de deputați s-au opus, toți membrii familiei conservatoare a cancelarului german, și patru s-au abținut.

Astfel, Germania, care până în prezent a recunoscut doar parteneriatele civile între persoanele de același sex, se va alătura celor 13 țări europene care au legalizat deja căsătoriile între persoanele de același sex.

Într-un vot separat, Bundesratul a aprobat o măsură privind acordarea de compensații pentru mii de homosexuali care au fost condamnați în baza unei legi anti-gay care a existat în cea mai mare parte a secolului al XX-lea.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vinerea trecută că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială.

Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege”, a declarat ea jurnaliștilor după votul din Bundestag în favoarea amendamentului care legalizează căsătoria între persoanele de același sex.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.