AcasăsiugariuCALENDAR RELIGIOS - 17 iulie

CALENDAR RELIGIOS – 17 iulie

spot_img

DISTRIBUIȚI

CALENDAR RELIGIOS Ortodox – Sf. Mare Mc. Marina; Sf. Ier. Eufrasie, episcopul Ionopolei

Greco-catolic – Sf. m. Marina

Romano-catolic – Ss. Alexie, cerșetor; Marcelina, fc.

CALENDAR RELIGIOS Sfânta Mare Muceniță Marina, pomenită în calendarul creștin la 17 iulie, era originară din Antiohia Pisidiei, fiică a unui oarecare Edesie, slujitor al unui templu păgân.

A rămas fără mamă de mică, astfel că a fost crescută de o femeie care locuia în apropierea cetății. A aflat de credința creștină de la cei din apropiere și a început să trăiască în rugăciune, dorind să sufere pentru Hristos.

Tatăl său, aflând de alegerea fiicei, a alungat-o de acasă, Sfânta Marina trăind astfel ca păstoriță în apropierea cetății.

Întâlnind-o întâmplător, guvernatorul Antiohiei a încercat să o i-a la reședința sa, dar Marina a refuzat propunerile guvernatorul, mărturisindu-și credința. Acesta iritat a trimis-o la chinuri, pe care Marina, deși foarte tânără, le-a răbdat, fiind în cele din urmă decapitată.

E cunoscută drept apărătoarea gravidelor, a copiilor născuți și nenăscuți, dar și a pruncilor morți. E celebrată de toți creștinii. Catolici, anglicani, evanghelici, care o numesc Sfânta Margareta, cu toții o serbează pe 20 iulie. Ortodocșii o numesc Sfânta Mare Muceniță Marina și o pomenesc pe 17 iulie.

Oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi și digestive. Cine nu o respectă, se umple de bube și are pagube mari. Este recunoscută pentru binefacerile sale. Pentru că s-a sfârșit ca un adevărat martir, Marina a căpătat rang de muceniță. Încă din vremea Imperiului Bizantin, oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi, digestive.

La Mânastirea Hurezi, se află o părticică din moaștele sfinte, mai precis palma Muceniței Marina. Însă, dacă ai drum la vecinii bulgari, nu evita vizita la Mânăstirea Sfintei Marina, vestită în regiune, din localitatea Karan Varbovka, la cam 50 km de Ruse. În mijlocul bisericii, se află Izvorul Tămăduirii, o fântână cu trepte din piatră, cu apă tămăduitoare, mai ales pentru boli digestive și ale ochilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA