Senzaţional! Domnu’ Dan nu se dezminte. Primul candidat reţinut de DNA după ce a cerut 75.000 de euro pentru acces pe lista PPDD!

0
134

Ceea ce doar se bănuia, iată că se adevereşte. Unor candidaţi PPDD li se cer bani pentru a accede în alegeri. Fostul preşedinte interimar al filialei PPDD Bistriţa-Năsăud, Octavian Seciu, a fost reţinut de procurorii DNA în urma unui flagrant. Seciu, care este candidat în colegiul 4 Deputaţi Bistriţa i-ar fi cerut mită, 75.000 de euro omului de afaceri Lucian Adrian Ungur, pentru a-l desemna candidat în colegiul 1 Bsitriţa.
Un comunicat al DNA face următoarele precizări:
”Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul SECIU OCTAVIAN LUCHIAN, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa Năsăud a unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea prevăzută de art. art. 13 din Legea nr. 78/2000 şi anume fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada 22 -25 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian, în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa Năsăud a unui partid politic, a pretins de la un denunţător suma totală de 75.000 euro, promiţând că îşi va folosi influenţa sau autoritatea pe lângă conducerea partidului, astfel încât să se avizeze candidatura denunţătorului pentru postul de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012. De asemenea, inculpatul a promis că îşi va exercita influenţa şi pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv să revoce decizia prin care denunţătorul fusese invalidat ca şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistriţa şi să revoce excluderea acestuia din partid.
La data de 31 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian a primit de la denunţător o tranşă de 6.000 euro din suma pretinsă, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 31 octombrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Seciu Octavian Luchian pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Cluj – Napoca cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile”.

Care a fost reacţia conducerii PPDD după aceată poveste? În loc să retragă candidatura lui Seciu, a contestat la BEJ Bistriţa-Năsăud candidatura denunţătorului, susţinând că nu mai are calitatea de membru al PPDD.

Alţi „ciocoi” ajunşi pe listele PPDD
În judeţul Timiş, deputatul Cristinel Dugulescu, ignorat de PDL pentru noile alegeri, a trecut la PPDD şi va candida în colegiul 3 Deputaţi, unde a fost ales în 2008. În colegiul 4 Deputaţi, o întâlnim pe deputata Maria Barna. Intrată în 2008 în cameră sub culorile PSD, a trecut în aprilie 2010 la UNPR, dar acum nu a fost trecută pe liste. Pe colegiul 1 Senat îl întâlnim pe fostul deputat PRM, Octavian Purceld.
În Dolj, în afară de ex PSD/PC/PDL/UNPR Antonie Solomon (C1 Senat) – deja veteran, de două luni în PPDD – o mai găsim pe controversata (are probleme cu justiţia) ex PSD-istă Maria Schutz (C 4 Senat). Deloc surprizător, în C8 Camera Deputaţilor îl avem pe Gelu Vişan (acum o săptămână se jura la RTV că „nu plec din PDL”).
Cu câteva ore înainte de termenul limită de depunerea candidatuilor, Gabriel Biriş, consilier judeţean pe listele PSD Sălaj s-a înscris în PPDD şi a devenit candidat în Colegiul 2 Senat Sălaj.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.