SENATUL A RESPINS SOLICITAREA LUI IOHANNIS – Legea prin care sunt eliminate 102 taxe, adoptată în forma transmisă inițial pentru promulgare

0
258

Senatul a respins marți, 27 decembrie 2016, cererea de reexaminare înaintată de președintele Klaus Iohannis Parlamentului cu privire la propunerea de lege prin care sunt eliminate 102 taxe. Senatul a adoptat inițiativa în forma transmisă spre promulgare, relatează Agerpres.

Conducerea Senatului a decis, în ședința de luni, să convoace plenul pentru a fi discutată cererea de reexaminare pe care președintele Klaus Iohannis a înaintat-o Parlamentului cu privire la propunerea legislativă referitoare la eliminarea a 102 taxe. În ședința plenului Senatului, care a avut loc marți după masă, au fost validați și judecătorii și procurorii aleși pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii de către adunările generale ale magistraților din data de 27 octombrie. Aceștia urmează să aibă un mandat de șase ani, începând cu data de 7 ianuarie 2017.

Comisia de buget de Senat a dat raport de respingere cererii preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii „Dragnea”, care prevede anularea a 102 taxe nefiscale. În favoarea raportului de respingere au votat şapte senatori, printre care Ramona Nicoleta Dinu, senator USR, singurul vot împotriva raportului de respingere fiind cel al liberalului Florin Cîţu. Comisia de cultură a dat aviz negativ cererii preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii „Dragnea”, decizi fiind luată cu trei voturi împotrivă, care cau venit din partea senatorilor PNL, PMP şi USR. Klaus Iohannis a cerut, vineri, 23 decembrie, reexaminarea legii care elimină 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa radio-tv, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituţională, relatează Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here