SENATORII SUNT DE ACORD –  Legea care limitează dobânda penalizatoare, raport favorabil în Comisiile economică şi de buget

2
157

Comisia economică şi Comisia de buget ale Senatului au dat, marţi, un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.13/2011, care prevede limitarea dobânzii penalizatoare pentru obligaţiile băneşti, arată Mediafax.

„Am stabilit, în momentul ăsta, că dobânda penalizatoare trebuie limitată, tocmai pentru a pune capăt acestui tăvălug care face ca dobânzile să ajungă la nişte cifre astronomice. Este o chestiune discutată cu absolut toate partidele politice, cred că aici suntem într-o situaţie de a intra în normalitate. Nu vreau să discutăm aici despre măsuri de stânga sau de dreapta. A face dreptate unor oameni nu ţine de doctrină politică, iar noi, astăzi, n-am făcut altceva decât să facem dreptate oamenilor”, a declarat senatorul PNL, Daniel Zamfir, după şedinţa celor două comisii.

Senatorul liberal a spus că, practic, prin aceste modificări se reglementează stabilirea dobânzii penalizatoare între comercianţi şi persoane fizice.

„Dobânda penalizatoare trebuie reglementată, pentru că în textul Ordonanţei 13, care făcea referire la felul în care se reglementează dobânzile penalizatoare între comercianţi, adică între persoanele juridice, făcea referire, de asemenea, cum se stabileşte dobânda penalizatoare între persoane fizice. Ei bine, era o scăpare a legii: nu se făcea referire cum se stabileşte dobânda penalizatoare între comercianţi, respectiv IFN-uri, şi persoane fizice. Ori noi nu am făcut altceva decât să reglementăm şi acest lucru. Am stabilit cuantumul dobânzii penalizatoare, între IFN-uri (comercianţi) şi persoane fizice, care exact ca în textul Ordonanţei 13, nu va putea depăşi cu mai mult de 50% dobânda legală. Adică, dacă tu te-ai împrumutat cu o dobândă de 10%, dobânda penalizatoare nu poate depăşi 15%”, a adăugat Zamfir.

Continuarea, AICI. 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Daca nu ar fi de injurat i-as lauda ! Pai ce ati asteptat sa mai ramana inca cateva mii de familii in strada ? La primul caz trebuia data legea de urgenta, dar la voi urgenta inseamna sa-i scapati pe infractori de puscarie, oamenii muncitori mai la urma asa .

    • Hei,nu te ambala sa nu-ti plezneasca vreo vena.Dar guvernarile liberale,pedeliste si ciolosiste de ce nu au stopat camataria legala patronata sub BNR?Iar faptul ca seful IFN-urilor provine din BNR,ne arata ca statul era total paralel cu hotia pe care a girat-o inca de la inceput.Acum dupa ce niste smecheri s-au imbogatit pe nepasarea statului si smecheria unora,se poate schimba si legea.Oricum Isarescu nu l-a lasat pe Gigi Ciobanu sa-si faca Banca Romaneasca si i-a propus sa-si cumpere cu 25 de milioane de euro,una elvetiana falimentara,probabil sa-si traga baietii din BNR niste comisioane grase.De fapt noi suntem paraleli cu statul si prosteala e pe fata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.