AcasăEvenimentRăzboiul cocioabelor, faza finală. În 2013, Craica și celelalte zone ocupate abuziv...

Războiul cocioabelor, faza finală. În 2013, Craica și celelalte zone ocupate abuziv de țigani în Baia Mare vor fi demolate în totalitate

spot_img

DISTRIBUIȚI

O acțiune fără precedent a fost demarată în 2012, un demers pe care de-a lungul anilor mulți ni l-au promis, dar nimeni nu a fost în stare să îl pună în aplicare până acum. Primele colibe ridicate ilegal în zona Craica au fost puse la pământ, celor care ocupau abuziv această zonă fiindu-le oferite soluții locative temporare, de urgență, în zona Cuprom. După ce peste jumătate din colibele ilegale de pe Craica au fost demolate, au urmat și colibele de pe Pirită, puse la pământ de buldozere. Acțiunea va continua în acest an, până în momentul în care pe raza orașului nostru nu va mai rămâne nici o construcție ilegală ridicată fără autorizație de construire. Sunt vizate pentru această acțiune și colibele ilegale din Ferneziu, însă în primă instanță vor fi degrevate de improvizații zonele Craica și Pirită.

Locuințele sociale din subordinea municipalității vor fi redistribuite, o parte urmând să fie transformate în locuințe de serviciu. Locatarii din blocurile sociale care aparțin de administrația publică locală băimăreană, imobilul 46 B de pe str. Horea, nr.4 de pe Melodiei, dar și cele amenajate în fosta clădire de birouri de la Cuprom, vor fi supuși unei analize riguroase.

Cei care au înregistrate datorii istorice la plata utilităților vor fi mutați de aici, locul lor urmând să fie luat de alți băimăreni care au solicitat pe parcursul vremii locuințe sociale. Blocul 46 B de pe str. Horea va fi reabilitat, la fel și imobilul nr. 4 de pe str. Melodiei, acestea urmând să fie transformate în locuințe de serviciu.

Imobilul construit la intersecția străzilor V. Alecsandri și Bd. Republicii, lăsat în paragină de peste 20 de ani, fiind actualmente în administrarea Ministerului Administrației și Internelor, va fi reabilitat și finalizat în 2013, într-un parteneriat între minister și administrația publică locală.

„Noi avem deja totul pregătit pentru a putea demara lucrările necesare pentru reabilitarea și finalizarea acestui bloc, care a fost lăsat de peste 20 de ani în paragină. Este doar o chestiune de timp până să finalizăm tot ceea ce înseamnă documentații pentru a putea demara efectiv lucrările, fiind vorba de un parteneriat între Municipiul Baia Mare și Ministerul Administrației și Internelor, cel care deține acest imobil. Vreau să ne îndreptăm astfel atenția către familiile tinere din orașul nostru, care au nevoie de locuințe. Urmează să construim și locuințe noi, dar este important să reabilităm și ceea ce avem deja. Modul în care aceste apartamente vor fi distribuite, va fi unul strict. Vor primi locuințe doar cei care au posibilitatea să le și întrețină. Mai mult, blocul nr.2 de pe str. Melodiei va reintra în patrimoniul municipiului și va fi transformat într-un bloc de locuințe reabilitat și decent”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

În acest an va fi demarat un proiect prin care vor fi construite 500 de locuințe modulare, pe structură metalică ușoară, în trei zone de la periferia orașului nostru. Aceste locuințe sunt destinate în principal pentru oamenii evacuați de pe Craica și Pirită, colibele lor ridicate ilegal urmând să fie demolate, dar și pentru alte categorii de băimăreni care se confruntă cu probleme de locuire.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA