SEMINAR LA ȘOMCUTA MARE – Integrarea, între teorie şi practică

0
172

„Integrarea, între teorie şi practică” este tematica seminarului internaţional care îşi desfășoară  ucrările în perioada 18-20 martie, la Şomcuta Mare. Evenimentul, derulat pe perioada a trei zile, este organizat de Primărie Oraşului Şomcuta Mare, Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Şomcuta Mare şi Asociaţia Profesională Nonguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC.

Felicitând organizatorii pentru ideea de a derula un simpozion pe o tematică atât de actuală şi de importantă, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a vorbit despre subiectul migraţiei, dar şi despre problemele pe care acesta le presupune.

La seminar s-au abordat probleme legate de prezentarea zonelor de conflict, despre modelul suedez de recepţie a solicitanţilor de azil, dar şi despre integrarea refugiaţilor pe piaţa muncii. De asemenea, s-a realizat o prezentare a Centrului Regional Maramureş, care funcţionează din 2006, despre aspectele legate de integrarea persoanelor care au obţinut protecţie internaţională în România.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.