ȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV – Întâlnire în vederea semnării unui protocol menit să protejeze bisericile din lemn

1
211

ȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, și subprefectul Gavriș Ardelean s-au întâlnit joi, 27 iulie, cu Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureș, pentru a purta o discuție pe tema protejării monumentelor istorice, cu precădere a bisericilor din lemn.

La întâlnire au mai participat dr. Ioan Marchiș, directorul Direcției Județene pentru Cultură Maramureș, și cpt. Marian Buciuman, din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș.

Ca urmare a acestei întâlniri, precum și a unei discuții purtate de conducerea județului cu reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, în urmă cu o săptămână, va fi semnat un protocol între instituțiile menționate.

Protocolul are ca scop colaborarea pentru protejarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, pentru informarea reciprocă și pentru a avea o acțiune unitară în spiritul legislației în vigoare în domeniul monumentelor istorice și al protecției civile.

Se va constitui un grup de lucru care va evalua situația bisericilor de lemn incluse pe lista monumentelor istorice din Maramureș, din patrimoniul Episcopiei Ortodoxe și al Episcopiei Greco-Catolice. În final, grupul de lucru va emite recomandări în vederea conservării acestor monumente.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

citeşte şi INSTITUŢIA PREFECTULUI – Rapoarte de activitate pe primele şase luni ale anului, prezentate la ședința Colegiului Prefectural Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Bisericile trebuie salvate prioritar si nu oamenii care nu au perspectiva de un trai decent in zona.Sunt curios cum o sa-i aduca vreodata inapoi pe cei plecati cu familii cu tot in zone in care nu se plateste cu salariul minim?P.S. Bisericile nu se salveaza prin protocoale ci ar fi normal sa se reabiliteze din profitul bisericii ortodoxe,inainte de a cumpara Mertane si Jeepane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.