ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ – Primarul Cherecheș a obținut susținerea aleșilor locali pentru mai multe proiecte de interes pentru Baia Mare

10
2161

Aleșii locali băimăreni au fost convocați astăzi la o ședință extraorinară a Consiliului Local. În debutul ședinței, a fost reiterată posibilitatea ca Municipiul Baia Mare să părăsească proiectul „Sistemul de management integrat al deșeurilor Maramureș”. 

„Trebuie să tăiem răul de la rădăcină din fază incipientă și să abordăm în mod direct Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Maramureș pentru a ne pune la dispoziție documente. Chiar nu vreau să ajungem în aceeași situație ca și cu Aeroportul Maramureș, un proiect în care Consiliul Județean a blocat dezvoltarea economică a municipiului Baia Mare prin gestiunea dezastruoasă”, a arătat Cătălin Cherecheș.

Loading...

Alte proiecte care au fost aduse în atenția consilierilor locali și aprobate de către aceștia:

1. Polițiștii locali, în stradă, în folosul comunității

„Am redistribuit suma de 14.500 de lei pentru sistemul de alarmare a municipiului Baia Mare. Astfel, pe timp de noapte instituțiile în care se desfășoară activități administrative nu vor mai fi păzite cu pază fizică ci acest lucru va fi soluționat prin conectarea la un sistem de monitorizare și intervenție. Astfel, polițiștii locali vor fi duși în stradă și vor acționa în folosul comunității băimărene”, declară Cătălin Cherecheș.

2. Tarife mai mici la Expo Flora

„La propunerea mea, consilierii locali au aprobat ca tariful la ediția din acest an a expoziției „Expo Flora”, eveniment desfășurat în cadrul Festivalului Castanelor să fie mai mic față de anii precedenți. Astfel, pentru a vizita expoziția, elevii și studenții vor plăti 1 leu, în timp ce adulții 3 lei”, arată primarul.

3. Festivalul „Roua”, eveniment de tradiție pentru cartierul Firiza

„Cetățenii cartierului Firiza și-au exprimat dorința ca Festivalul „Roua” să aibă loc la data de 15 august, dorindu-și astfel să păstreze tradiția. Din acest motiv am decis să propun consilierilor locali modificare datei de desfășurare a evenimentului”, a spus Cătălin Cherecheș.

4. Fundația „Baia Mare 2021” a renăscut

„Propunerea mea a fost să modificăm Consiliul Director al „Fundației Baia Mare 2021”, având în vedere că ne dorim să mărim spectrul de activitate a fundației. Din această perspectivă am propus ca Dorin Miclăuș să fie directorul executiv al noului Consiliu. Din noua organigramă mai fac parte și Nicolae Aurelian Mureșan, membru, și Sebestyen Eliza, secretar”, a spus primarul băimărean.

ActualMM

10 COMENTARII

  1. Ce proiecte interesante,numai pot de frumoase ce sunt,, alo primarule revin a 15 oara,mult promisa asfaltare pe strada Sebesului cand se face,ca ne tot minti de cativa ani!?!?!?!

    • Pe Sebesului nu ai trotuar si gardul benzinariei e pana in strada,asta in Eminescu,ce te astepti la mai mult cand nu sunt rezolvate lucruri simple,plus ca e in joc siguranta pietonilor si mai ales a elevilor in drumul lor spre scoala.

  2. Dar P-ta Revolitiei de ce este lasata in paragina? Cred ca ar trebui revigorata pentru ca face legatura dintre Centrul Nou si Centrul Vechi. N-ai cum sa ajungi dintr-o parte in alta a orasului fara a trece prin aceasta piata.Si este cjiar langa primarie si prefectura/

  3. Eu ii rog,pentru a nustiu cata oara,sa delimiteze domeniul public al Primariei de cel privat de la Rivulus,pe trotuar.Nu de alta dar te freci de masinile parcate la hotel si nu prea e nici normal si nici civilizat,pentru un oras care se vrea european.Barbul,se aude? Sau e prietenul tau liberal pe care nu e cazul sa-l detanjezi,nici macar cu o floare.

  4. Tarifele la parcarea autoturismului sunt mai mari decât in multe orașe din UE și vrea să-i intrecem și la deșeuri. Stiți că plătiți chire pentru containerul de lâgă bloc? Chiria e așa calculată incât in fiecare lună locatarii iî plătesc valoarea? Totul este in interesul baimărenilor!!!

    • Vorbesti prostii.In orasul asta cu 100 de lei iti faci un abonament pe un an si iti parchezi masina in plin centru,unde vor muschii tai si te costa parcarea 8 lei pe luna,respectiv 40 de bani pe zi.In ce oras serios din tara ai un astfel de tarif pe zi,sub fisa de 50 de bani de la hipermarket?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.