AcasăNews AlertȘEDINȚĂ ATIPICĂ - Primarul Cătălin Cherecheș transmite colegilor din primărie și Consiliul...

ȘEDINȚĂ ATIPICĂ – Primarul Cătălin Cherecheș transmite colegilor din primărie și Consiliul Local prioritățile municipiului Baia Mare și îi roagă să nu blocheze proiectele de dezvoltare ale orașului

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fiind încă reținut preventiv, așteptând momentul în care va depune jurământul, Cătălin Cherecheș, care a fost reales primar cu o majoritate covârșitoare de voturi, a organizat o ședință operativă atipică, folosindu-se de platforma de socializare Facebook pentru a le transmite colegilor săi din primărie și Consiliului Local prioritățile pentru continuarea dezvoltării orașului. Totodată, Cătălin Cherecheș îi roagă să nu blocheze proiectele și să continue, cu curaj, munca în folosul comunității și al orașului.

Vă redăm mai jos, integral, mesajul transmis de Cătălin Cherecheș executivului primăriei și aleșilor locali:

“Ședință” operativă… pe Facebook
Un alt fel de mesaj, pentru colegii mei din primărie, din Consiliul Local actual și cel care urmează să fie investit.

Dragi colegi, colaboratori și prieteni,

vă mulțumesc pentru munca și implicarea voastră și vă amintesc ce vă spuneam mereu: din frică, nimeni nu a construit nimic! Vă rog să continuați să munciți cu curaj și să nu blocați proiectele noastre pentru oraș. Ca să fiu mai concret:

Primul și cel mai important proiect e Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii în 2021. Vă rog să nu distrugeți această șansă a orașului, județului și regiunii noastre. Fiți alături de oamenii entuziaști din Fundația Baia Mare 2021, Andreea Ciortea și Vlad Tăușance, și ajutați-i în proiectele lor. Ei au salvat onoarea orașului și au organizat un eveniment fabulos: Street Delivery în Baia Mare, acum când Consiliul Local și Primăria s-au ferit să organizeze Zilele Culturale. Mulțumesc, Andreea! Mulțumesc, Vlad! Sprijiniți-l pe directorul Teatrului Municipal, Radu Macrinici, în organizarea Festivalului Atelier care va începe în câteva zile. Susțineți teatrul și nu uitați de oamenii care trebuie să-și ia salarii, inclusiv cei de la Fanfara Municipală.

Colegii mei, din Consiliul Local, Pop Ștefan și Rob Marinel, au o misiune pe care le-o încredințez. Să susțină clubul nou înființat Minaur, să cheme la o întâlnire antrenorii, sponsorii vechi și să pornească acest proiect, atât pentru handbal fete, cât și pentru handbal băieți. Chiar dacă ar fi să o luăm de la zero, important e să se constituie colaborarea dintre Minaur – Academia Minaur – CSȘ2 – Extrem (cu toată supărarea mea pentru familia Negruț). Vă rog să rugați fetele de la HCM care țin la orașul nostru să ne ajute în proiect, chiar dacă ar fi să pornim din divizia secundă. Avem nevoie de ele pentru ca în doi ani să fim iarăși ce am fost. La fel și cu echipa de băieți. Pentru handbal băieți, proiectul pe care trebuie să-l consolidăm este cel al Academiei Minaur. Pe structura academiei trebuie să clădim viitorul. DNA! Nimeni dintre cei ce au făcut posibilă performanța în handbal în Baia Mare nu au dus bani acasă, dimpotrivă, au ajutat cu bani, cu priceperea lor, cu timpul lor, cu sănătatea lor. Sunteți fericiți că ați distrus munca noastră?! Știu că nu vă interesează. Știu că nu țineți la acest oraș, nefiind băimăreni.

Îi rog pe colegii mei din Consiliul Local să gândească pentru luna iulie o nouă sesiune de finanțare pe Legea 350 pentru a susține sportul și cultura. Se naște acum proiectul Minerul Baia Mare, o renaștere adevărată, reală, corectă, cu oameni corecți, de onoare ai fotbalului maramureșean. Dați-le o mână de ajutor și, pornind din divizia D, în trei ani suntem în Liga Națională, dar nu oricum, ci cu stadion făcut, cu bază de antrenament, cu centru de copii și juniori, așa cum merită și își doresc părinții, copiii și antrenorii lor.

Pe cei de la Zona Metropolitană îi invit să dinamizeze proiectul pentru Parcul Industrial Zenith (pe traseul Cuprom – Oborului – Dumbravei – Europa – Aeroport Baia Mare). Îi rog să pregătească o informare în acest sens pentru noul Consiliu Local și aici responsabilul ești tu, Paul!

Vă rog să accelerați lucrările la Colonia Pictorilor, la grădinițe și la școli. Colonia trebuie să fie în fază finală în luna august, iar în septembrie începe școala și copiii nu trebuie să vină în șantiere. Finalizați locurile de joacă și sper că ați turnat în Parcul Mara și Câmpul Tineretului suprafețele elastice. Demarați, vă rog, execuția pentru Parcul Colonia Topitorilor și finalizați Parcul Mara. Știu că puteți! Pregătiți documentația de achiziție pentru sistemul de monitorizare video, dar și pentru finalizarea blocurilor R1A, de la intersecția Republicii cu Alecsandri, dar și Melodiei nr. 2. Anul acesta trebuie demarate lucrările.

Sper că ați finalizat achiziția pentru locuințele modulare ca să facem ordine pe Craica, Ferneziu, Pirită, Cuprom, Horea și zona Gării. Pentru binele și civilizația orașului. Bogdan Gavra, am încredere că poți face asta! Vă rog să accelerați reparațiile la drumuri în cartiere, în special Ferneziu, Firiza, Săsar și zona Bilașcu. Finalizați documentațiile pentru reparațiile capitale, dar și pentru cele curente și, după rectificarea din luna iulie, le demarăm.

Evaluați, vă rog, împreună cu Consiliul Local, dacă nu e mai util și ieftin să constituim o societate a primăriei, derivată din Serviciul Public Ambient Urban, care să se ocupe de zone verzi, deszăpezire, curățenie stradală și reparații curente drumuri. Eu zic că ar fi mai ieftin, mai moral și mai transparent. Pe prietenii de la Fundația Baia Mare 2021 îi rog să demareze un concurs de design și arhitectură pentru simbolurile pe care să le montăm la intrările în oraș.

Știu că se lucrează la Podul Culturii, dar vă rog să demarați lucrarea și la Podul Republicii și licitația la Podul Decebal. Sper că ați finalizat documentația refăcută, recalculată pentru Piața Revoluției. Vă rog să lansați achiziția pentru lucrări. Anul acesta trebuie să începem reabilitarea. Vă rog să îi susțineți financiar pe cei de la Asociația Salvați Animalele și să extindem ecarisajul, să îmbunătățim condițiile și să existe fonduri pentru traiul decent al câinilor fără stăpân strânși de pe domeniul public. Avem procesele pentru recuperarea cinematografului Dacia și a Casei de Cultură a Sindicatelor. Am convingerea, domnule director Niculae, că faceți o treabă serioasă! Vă rog să finalizați toate Studiile de fezabilitate și Planurile Urbanistice comandate. Piața Izvoarele în special pentru a putea să gândim apoi finanțarea reabilitării. Sper că e finalizat Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Sălii Sporturilor și a terenului de atletism.

Cu noul Consiliu Local va trebui să discutăm despre ștrand și stadion. Facem o bază nouă sau reabilităm ce avem? Mai ales că ați pierdut rușinos vechea Moară de pe str. Minerilor și ați viciat proiectul de modernizare a ștrandului. Rușinos! Oricum, acolo, să nu își imagineze cineva că va construi blocuri! Cu scuze față de băimărenii din zona respectivă, vă rog să porniți cu Vital lucrarea de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare pe străzile 22 Decembrie, Culturii și Progresului, gaz cu EON Gaz și apoi asfaltare integrală.

După finalizarea Studiului de mobilitate în Baia Mare, ar trebui să discutăm revoluționarea sistemului de transport în comun și parcări. Identificarea prin studiu a zonelor în care să se construiască în parteneriat public – privat parcări subterane și supraterane. Delimitarea și numerotarea parcărilor de reședință, oferind posibilitatea băimărenilor să închirieze aceste locuri. Montarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice, în perspectiva aprobării unei Hotărâri de Consiliu Local cu privire la subvențiile pe care le vom acorda celor care achiziționează astfel de mașini. De asemenea, regândirea parcului auto al societății Urbis și aprobarea unui plan de achiziții de autobuze electrice fără a se mai construi linii scumpe de troleibuz. Pentru limitarea poluării, a aglomerației, din 2017 Urbis trebuie să ofere băimărenilor și celor din zona metropolitană trei tipuri de abonamente sau tichete. Primul tip – gratuit, pentru rutele centrale sau de acces spre zonele comerciale, spitale, zone industriale. În schimb, pentru școli și licee, va trebui organizat un sistem de transport distinct, cu mașini dedicate doar elevilor, cu supraveghetor și, bineînțeles, transportul elevilor să fie gratuit. Celelalte două tipuri de tichete/abonamente să fie pentru alte rute, în funcție de distanță și aglomerare.

Cam atât pe ziua de azi, ca să nu vă obosesc. Continuăm mâine. Spor la treabă și aveți grijă de Baia Mare!

Cătălin Cherecheș”

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA