SECURITATEA COPIILOR – Cursuri în şcolile din Capitală ar putea fi suspendate și în zilele de miercuri, joi şi vineri

1
279
foto http://www.ctnews.ro/

SECURITATEA COPIILOR Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), a anunţat că suspendarea cursurilor în şcolile din Capitală ar putea fi luată în considerare şi pentru zilele de miercuri, joi şi vineri, în funcţie de evoluţia vremii, notează Observator.

SECURITATEA COPIILOR Potrivit lui Banu, o decizie în acest sens va fi luată marţi dimineaţă.

Loading...

„În urma contactelor şi consultărilor cu Primăria Capitalei, cu aprobarea Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar a decis sistarea cursurilor pentru zilele de luni şi marţi.

Acest lucru s-ar putea prelungi în funcţie de evoluţia vremii, pentru că pe primul plan stă securitatea şi siguranţa copiilor.

Această decizie o vom lua marţi dimineaţă”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Ieri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că este posibil ca şcolile şi grădiniţele să fie închise şi miercuri, având în vedere condiţiile meteo.

„Urmează o săptămână grea, cu temperaturi în Bucureşti de circa minus 20 de grade, de aceea am şi spus ca luni şi marţi şcolile să nu fie deschise. Posibil să prelungim şi pentru miercuri.

Vom anunţa. Mâine dimineaţă, la ora 9,00, avem comandament la Primăria Capitalei. Prin consultare cu ministrul Educaţiei şi Inspectoratul General Şcolar vom lua o decizie şi o vom anunţa”, a spus Firea.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că, luni, şcolile vor fi închise în 20 de judeţe şi în Capitală, iar marţi nu se vor face cursuri în 16 judeţe şi în Bucureşti. Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Luni sunti suspendate cursurile la nivelul a 20 judeţe: Botoşani, Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Maramureş, Neamţ, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti, potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, marţi vor fi întrerupte cursurile în 16 judeţe dintre cele 20 menţionate anterior şi municipiul Bucureşti, excepţie făcând judeţele Călăraşi, Giurgiu, Tulcea şi Vaslui.

Mai multe comandamente de iarnă au fost convocate în ultimele zile, atât la sediul Primăriei Capitalei, cât şi al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, în contextul avertizărilor de cod galben şi cod portocaliu privind ninsori însemnate cantitativ şi viscol puternic.

sursa

 

1 COMENTARIU

  1. De ce nu ati putut sa ne lăsați acasa si miercuri?
    Ministerul educației a fost pentru cei din capitala?
    Va rog sa ne lăsați acasa si miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here