SE STABILEȘTE AZI – Vor mai plăti sau nu pensionarii impozit de 16 %?

0
118

Camera Deputaţilor este convocată în sesiune extraordinară, astăzi, pentru a aproba proiectul prin care se elimină impozitul de 16% pentru pensii, precum şi plata contribuţiilor de sănătate, care va fi asigurată astfel de la bugetul de stat, şi nu de contribuabil. 

Proiectul a fost deja adoptat de Senat, în septembrie 2016. Potrivit actului, de impozit şi de plata CASS ar urma să fie scutiţi toţi pensionarii, indiferent de pensiile primite.
În programul de guvernare al PSD este prevăzut, însă, faptul că va fi eliminat impozitul de 16% doar la pensiile de până în 2.000 de lei. Astfel că, joi (5 ianuarie), probabil că parlamentarii vor vota varianta PSD. Potrivit Ministerului Muncii, în prezent există 1.286.149 de persoane care au venituri din pensii în cuantum mai mic de 2.000 lei.

Valoarea lunară a impozitului plătit de acestea este de 62.173.206 lei, reprezentând 53,4% din valoarea lunară totală a impozitului, în sumă de 116.515.131 lei. Ministerul mai arată că impozitul mediu lunar este de 48 de lei. În prezent, cei cu pensiile de până în 1.050 de lei sunt scutiţi de impozit. Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat deja miercuri seară raportul asupra proiectului de lege prin care se elimină plata CASS pentru pensii, precum şi a impozitului pe venit, fiind adoptat un amendament al PSD prin care doar pensiile sub 2.000 de lei beneficiază de această prevedere.

Sursă info.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.