SE STABILESC PRIORITĂȚILE – Guvernul anunţă măsurile pe care urmează să le implementeze până la data de 1 septembrie

0
169

SE STABILESC PRIORITĂȚILE  Premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu au avut, săptămâna trecută, o serie de întâlniri cu reprezentanţii mai multor ministere, în vederea stabilirii priorităţilor pentru fiecare instituţie în parte, referitor la măsurile din programul de guvernare ce urmează să se implementeze până la data de 1 septembrie 2017, a informat luni Guvernul.

Potrivit raportului de activitate al Executivului, remis AGERPRES, urmare a acestor întâlniri, au fost stabilite o serie de obiective pentru fiecare instituţie în parte.

Astfel, în ceea ce priveşte Ministerul Muncii, la 1 august se vor adopta, în Guvern, modificările care vor fi aduse Legii 448 privind persoanele cu dizabilităţi şi, totodată, se vor aproba creşteri ale indemnizaţiilor pentru aceste persoane începând cu 1 ianuarie 2018.

La 1 septembrie se vor prezenta coaliţiei noile standarde de cost pentru fiecare serviciu social în parte şi tot de la acea dată va intra în dezbatere publică modificarea legislaţiei privind inspecţia muncii, astfel încât să se reducă fenomenul cunoscut ca munca la negru.

În ceea ce priveşte Secretariatul General al Guvernului, potrivit raportului de activitate al Executivului, până la data de 1 septembrie 2017 se vor identifica toate taxele nefiscale din România şi se vor face propuneri de reducere a numărului acestora, se va definitiva şi trimite în SEAP Caietul de sarcini privind achiziţionarea prin acord-cadru a 3.000+900 de ambulanţe. De asemenea, va fi desemnată autoritatea care ulterior va coordona finalizarea implementării, până la 1 septembrie, a unui sistem informatic integrat.

La Ministerul Economiei, cel târziu pe 20 iulie se vor adopta, în Guvern, modificările referitoare la reglementările metalelor preţioase şi a pietrelor preţioase, până la data de 15 august se vor finaliza şi supune dezbaterii publice modificările aduse Legii redevenţelor, precum şi noul cadru legislativ privind operaţiunile offshore, iar până la 1 septembrie se va finaliza şi supune dezbaterii publice noua lege a minelor.

Citește continuare AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.