SE SCHIMBĂ VREMEA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

0
895

SE SCHIMBĂ VREMEA ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele zece zile, pe regiuni geografice.

SE SCHIMBĂ VREMEA Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA. Vremea va fi într-un proces de încălzire pe parcursul primei săptămâni, astfel că spre sfârșitul acesteia se vor atinge valori medii ale maximelor de 13-17 grade și ale minimelor de 3-6 grade, temperaturi mult mai ridicate față de mediile multianuale.

În schimb, în perioada 26-28 februarie scăderea semnificativă a temperaturilor se va concretiza printr-un regim apropiat de cel normal pentru perioada din an, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5-9 grade și al minimelor de -4-0 grade.

Pentru primele zile ale lunii martie sunt estimate temperaturi în creștere ușoară și treptată.

Precipitațiile, predominant sub formă de ploaie, vor fi de așteptat în jurul datei de 25 februarie.

BANAT. Vremea se va încălzi apreciabil la mijlocul primei săptămâni, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele obișnuite în această perioadă din an, respectiv maxime de 10-15 grade și minime de 2-6 grade, în medie.

Din data de 25 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, până la sfârșitul lunii, regimul termic va fi unul apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 4-8 grade și minime preponderent negative.

Pentru primele zile din martie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor.

Precipitații mai frecvente și local moderate cantitativ vor fi în data de 21 februarie când vor predomina ploile, dar în special în perioada 24-25 februarie când ploile se vor transforma în lapoviță sau ninsoare. În celelalte zile din intervalul de referință vor fi posibile ploi pe arii restrânse.

TRANSILVANIA. Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire de la o zi la alta, astfel încât valorile nocturne vor deveni în general pozitive, iar maximele diurne vor ajunge, în medie, la 6-11 grade, cu mult peste ce ar fi normal în această perioadă din an.

În schimb, în intervalul 25-28 februarie temperaturile vor scădea accentuat și vor fi maxime de 2-5 grade și minime cuprinse între  -8 şi -4 grade, mediat pe regiune, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârșitul lunii februarie.

Pentru primele zile de martie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză precipitațiile (ploaie, lapoviță și ninsoare) se vor semnala în fiecare zi, dar vor fi mai frecvente și moderate cantitativ în 21 și 25 februarie. Pentru cea de-a doua săptămână probabilitatea pentru precipitații va diminua.

MARAMUREŞ. În intervalul 21-24 februarie va avea loc un proces de încălzire a vremii, astfel încât, în medie, temperaturile maxime vor fi de 8-11 grade, iar cele minime între 3 și 6 grade.

Scăderea de temperatură ce va debuta în data de 25 februarie va fi semnificativă, situând valorile în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii februarie, cu 4-6 grade ziua și -6 ..-3 grade noaptea, medie regională.

Pentru primele zile din martie sunt estimate temperaturi în creștere ușoară și treptată, mai ales la valorile diurne.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză precipitațiile vor fi frecvente și local însemnate cantitativ, mai ales ninsori în 21 și 25 februarie și mixte în celelalte zile. Pentru cea de-a doua săptămână probabilitatea pentru precipitații va diminua.

Prognoza meteo pentru celelalte regiuni ale ţării citiţi AICI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.